Wednesday, July 1, 2009

Cukup bulan...belum sampai...

Harini 1hb. Ramai orang dah dapat GAJI. Tapi....sebagai pemandu lori, kami tidak dapat gaji pada setiap hujung bulan. Gaji kami akan diterima pada minggu pertama awal bulan. Gaji kami berdasarkan komisen....jadi ia akan dikira selepas cukup bulan.....
Jadi kena korek la tabung......

Kalau guna duit yg ini....KAYO PAKCIK!!!!


13 comments:

kayteeze said...

Syiling 1 penny ?? Dapat dari mana tu abg din ? Lain macam je rupanya...

dark said...

rezeki bang din..klu yang `esa` kata byk tu, syukur..alhamdulillah..kan bang din kan?dlm sabar ada berkat..

Abg Din said...

To Kayteeze: duit tu harta karun, peninggalan ratu Elizebeth.

To Dark: Adusss....touchingnya. Alhamdulillah....

irfat said...

korek tabung call awekz kew?...
hehehhe,,
kalu kitorang, kat u tu, cari coins tyme nak basuh baju,,
pantang jupe coins,,hehehe

DaliaLiyana said...

sedih lak dalia baca abg din...dah berkotak tisu abis..huhuhu...
sabar k...InsyaAllah setiap usaha kite, Allah akan bantu..amin..

kenari said...

By the time abg din terima gaji pd minggu pertama setiap bulan, kami yg terima gaji pd hujung bulan dah luak dah, poket dah kempis, poket abg din penuh berisi lagi.

Abg Din said...

to irfat : wah basuh baju pakai coin juga, macam kat uk tu...

to dalia : dulu suruh sekolah maleh, jadi la lori dreba...

to kenari : yg penting pandai uruskan duit, ya tak? MJ beratus juta pun tak cukup......

dotblogspotdotkom said...

duit nih.... kalu byk kita lupa... bila dah surut...baru la nak beringat...huhuhuh

Lieza said...

salam...

duit siling aper tur? tak penah tengok pon....

Abg Din said...

To PakCik Dot: betul betul.....

To Lieza: itu la penny...syiling UK.

puspawarna said...

oooo...2 ke ropernyerr penny...
1st time tgok 2...

eKyN said...

salam abg din.....
tanx sudi jengah blog ekyn
o i da follow u...hahaha

eh syiling emas tu dr ngara mane abg din??..bape change ngan wet mlysia skping tu..

smoga abg din d murahkan rezeki slalu oleh ALLAH...

insyaALLAH n_n

Abg Din said...

To Puspa: itu la rupanya....

To Ekyn: Thanks ya...later abg follow blog Ekyn.

Itu syiling dari negara United Kingdom....

Terima kasih atas doa Ekyn ya....