Monday, November 9, 2009

Kak Din Lori ?

Rupanya Abg Din tidak keseorangan memandu lori.....

Bukan sahaja orang lelaki membuat tugas berat seperti memandu lori tetapi kaum wanita juga menyahut cabaran ini.

Abg Din paparkan betapa gigihnya pemandu lori wanita ini melakukan tugasnya....


Tidak ketinggalan, pemandu bas sekolah ini juga....


Wanita ini membuat kerja lebih berat lagi, menyusun barang ke dalam kontena....

Masing-masing menjalankan tugas untuk kemakmuran negara.

Selamat menjalankan tugas.... NO Monday Blues.... hehehhe...

Ponnn ponnnn !!!!!

39 comments:

Boneka tak sakit said...

huh dasyat lah perempuan tu!! caya lah beliau
heheh..
abg din nie contest cik lumut buat! ala.. cik lumut yg popular chantek bergaya disukai ibu2 mertua malaya tu!! HAHAHAHAHAHA

:P tak hbis2 puji beliau..
abg din masuk lah mana tau menang ke saje seronok! perserta2 yg masuk pown masing kepala gila2 je!!

tapi ak tau lah hadiah apa! kalau date dgn dia okay juga kan HAHAHAHAHAHAA malo yer sy!! dlm diam menchentai beliau!

Zyma Saad said...

Syabas utk kaum wanita.
Syabas juga utk Abg Din serta Kak Din itewwwwwwww!!!!

Abg Din, sy dah jumpa xtvt yg b`sesuwaiannnnn dgn jiwa sy.
Sy nak kembali RACING on the road. (nak buat come-back la)- Hobi lama nihhhhh.
Perghhhhhh, MARABAHAYA tuuuuuu.
Tak tahan la tgk jalanraya dan lebuhraya....
Mengigau malam2 nak race.
Tapi Satri GTi sy dah dijual, Vios OK ke?? Rasa feminin sgt laaaaa....

ajie said...

Masa kerje dalam bidang pemeriksaan kenderaan dulu banyak juga saya tengok kegigihan kaum hawa membawa kenderaan yang barstatuskan lesen E ni... usaha tangga kejayaan

AzRi said...

respect to all golongan wanita bekerja!!

ct odah said...

yeah pempuan mmg hebat..!!!hahha

ada_hairuni said...

salute that woman! termotivasi sy pepagi ni. thanks.. ponn ponn. hehe.

kuIna LadyInRed said...

sy bangga dgn wanita itewww...
termasuk diri saya.

Mawar_berduri said...

zaman dah berubah..dunia dah semakin moden..pperempuan pun dah mampu buat kerja setanding kerja lelaki..... :0)

wifenavy said...

Salam.. betul tu zaman dah berubah, sebab kebanyakan lelaki dah banyak sangat menceburi kerjaya wanita (cam chef, fashion designer, cikgu, nurse) pompuan kena la amik alih keja lelaki kan kan kan.. (jadi minah despacth, pemandu bas/lori, askar) he he he ;b

FIRZA said...

info menarik ni abg din...

:: hayati :: said...

tp cm bahaya jer jd kak din nih...

rasany dulu ad kisah pemandu pempuan kena rogol...

Abg Din said...

to boneka TS : tu yg buat abgdin terkasima.... untung pada mereka yg dpt kerja ringan.. duduk dlm opis... jgn memberontak kpd majikan.... ada org lg teruk kerja....

nti abgdin terjah blog cik lumut tu....

to zyma : ala tak yah la race2... cari benda yg bole buat duit lg memberangsangkan... race ne mcm bahayo jo.....

to ajie : banyak pengalaman ajie ne... bole kongsi sikit...

Abg Din said...

to azri : ya syabas.. pd mereka itu... abgdin pun kagum...

to ct odah : mmg hebat... bole mengoncang dunia....

to hairuni : ya kerja dgn tekun... kami kerja dibawah matahari & hujan..

Abg Din said...

to kuina : begitulah mereka menyahut cabaran... abgdin pun rasa bangga juga...

to mawar : ya harap2 ramai lg yg mengambil langkah begini... utk memajukan ekonomi..

to wife N : tapi jgn ada lelaki yg jadi surirumah lak....

Abg Din said...

to firza : ya itu yg, spontan abgdin ambil gambar Kak Din Lorry tu....

to nurhayati : mungkin tu pemandu texi, pemandu lori ne, urat dia dawai tulang dia besi... keh keh keh...

cik jijah said...

hebat... ni baru betul girl power ni abg din.. tabik spring!!!

Abg Din said...

to cik jijah : mereka mmg ada power mereka sendiri... abgdin pun tabik juga... pada lelaki yg malas tu sila buka mata...

Lya Colours said...

abg din bila nak cari mrs. abg din lorry plak

ngeeee ~~

Abg Din said...

to Lya : tengah cari la ni....hehehehe....

ada calon tak?

kenari said...

Abg Din vs Kak Dina?

nak 1000 daya, tak nak 1000 dalih

Koyuki said...

biasa lar,

perempuan ni kental die lain mcm sket

wpun senjata die airmata

green said...

dahsyat org permpuan skang..

ape2pun, terukan melapor abg din..

Abg Din said...

to kenari : kak dini.... ya banyak perkara bole di lakukan oleh kaum hawa...mau dgn tak mau je.... klu kat arab susah la sikit... memandu pun kena hukum....

to koyuki : pompuan nya tarikan bole tercampak ke dunia.......

to green : ya, abgdin cuba melapor lagi.....

google said...

biasa le tu.. janji rajin.. tidak kalu..mana mungkin indo... bangla... mynmar tu blh idop kat malaysia nih...

org kita je yang malas nye...huhuhuhu

seroja jingga said...

zamn skang ni same je bang
sume nak cari rezeki..asal halal suda...

Abg Din said...

to amoi google : ya , malas bila dah jadi kawan... abis la...

to seroja J : teruskan usaha... jgn hangin2.. bg kunci 203..hehehe

ajie said...

bukan xnk kongsi abg din.. kerje dalam bidang pemeriksaan kenderaan ni banyak sgt dugaan dan cabarannya.. saya undur diri adalah langkah yg terbaik..

deeja said...

salam, wanita bole...yea,yea.Usaha yg gigih tangga kejayaan dan kecekalan..

Noorhodza said...

Abg din... satu jer... hheheh WANITA BOLEH...

hehehheeh klik2 yr nuff utk hari ni... hari2 klik tau..

Abg Din said...

to ajie : ooo dugaan dunia ya... abgdin faham... abgdin lalu tempat2 mcm tu... rasanya tau...

to deeja : ya buat lah sebagai iktibar..

to noorhodza : ya boleh jgn malas... ada tu nak cuci baju pun bercinta...
ya..abgdin akan klik2 selalu..

reen said...

tu dia...THE IRON WOMAN!!!..
HIDUP KAUM WANITA...caiyok2!!

sape kata tngn yg mnghayun buaian x leh menggegarkan dunia?..
hik3..

Abg Din said...

to reen : trus je tetiba.... abgreen ckp, itu kain baju kumpul seminggu baru cuci....hahaha...

:: hayati :: said...

kalu abgdin urat n tulang dr jenis ap lak???

Abg Din said...

to hayati : abgdin up sikit.. guna tembaga..hehehe.. jaga! jaga!...pon ponnnnnn...

BELALANG said...

wah... tersenyum lebar lah semua wanita2 dlm blog nie... hahaha...
bukan men lg sume ek... hehehe

but.. mmg x dinafikan pempuan skg kental2.. hehe

blueCITY said...

salam ang dins,

saya juga pemandu wanita ....
pemandu keta ,
ekekekkekek
saya juga isi minyak sendiri
saya juga anto servis keta ke bengkel sendiri

heeeeeeee

Abg Din said...

to belalang : belalang senyum gak ke?

to blue CT : contoh yg baik... pernah tukar tayar sendiri tak?

reen said...

ari2 cuci lor..
my cik abang tukang beli sabun jek..sy tukang ngabiskn..hahaha

Abg Din said...

to reen : saja je nak test... rajin rupanya si reen ne.... mmg ada pompuan yg tak minat bab cuci mencuci ... entry ne di tujukan khas buat org pompuan yg agak2 mal....