Thursday, November 5, 2009

Hi! I'm DIN....

Hari ini, Abg Din terasa agak letih sedikit....teringin nak menyejuk-nyejukkan diri...berehat-rehat seketika. Almaklum la, selepas budget diistiharkan oleh kerajaan...tiba-tiba dagangan yg hendak diangkut agak berkurangan. Tidak tahulah apa sebabnya.....samaada bersangkut paut dengan budget ataupun tidak....


Selamat Datang Abg Din ucapkan kepada Abg Din....hehehe...


Air kopi dan kek buah kegemaran Abg Din


Pelbagai kopi ada di sini...


Selain kopi....air tidak berkopi pun ada...berbotol-botol....cantik pembungkusannya.


Selain itu, aneka roti tersedia utk pilihan......


Tapi.... Mamat ini hanya makan sayur aje! Pastinya dia bukan orang Malaysia....


Yang ini confirm orang Malaysia!
Teringat Abg Din sewaktu berjalan-jalan di UK dulu....
Order kopi panas tapi sekejapan itu ia sejuk!
Nak buat cam ne? Layan aje la.....

Jom minum kopi secawan.....
Ponnn ponnnn !!!!!


35 comments:

reen said...

salam..

air x berkopi tu ap abangdin?hik3..

Afzainizam said...

salam to abang din....
http://firestartingautomobil.blogspot.com/

tentang budget kerajaan tu.. haiii orang kakitangan kerajaan pun mengeluh bones tiada... berkenaan cukai tu kurang memberangsangkan kerancakan ekonomi.. import eksport pun agak kurang kan...

Tapi dalam kurang kurang ni abang din duduk gak kat Starbucks ni... wow mahal tu kopi dia... kek dia tu pun klu aku terketarlah gak nak bayar... eeeeerggg gurau je...

aku rasalah abang din ni kerja Agent lah... pasal selalu gak aku tengok abang din bawak borang kastam...eeee aku masih terkeliru lagi....

cik jijah said...

jijah suka kopi!!! sekali sekala ke starbucks.. bila dah takde source wifi.. barula ke sana.. dah duduk sana.. takkan nak duduk conngok depan pc je kan.. kena la minum kopi.. sedaaaappppp... tapiiii.. merepek kan harganya abg din kan? mahalllll.. :)

Al Quds Travel said...

PROMOSI MUSLIM TOUR
“Maghi Pakat Gi Jale”
Tel: 609-747 9999

TIANJIN-BEIJING
6DAYS 5NIGHT
HARGA DARI RM340

ekopelancongan said...

salam kembara..

bukan main lagi ko ni abg din..

sampai ke london ko naik lori..

ngee..

Abg Din said...

to reen : nak kena ne.. air tak be kopi tu air... entahlah .. abgdin tgh pikea la ne...

to azli : tak yah keliru lah... semua yg bole buat duit abgdin buat... nti klu abgdin gi jln tmn U, abgdin singgah saling ye...

to cik jijah : harga bole la... sb yg pentingnya kita dapat duduk selesa kat sana...dpt lapang2 otak...benda tu yg kena bayar.... mcm klu lalu highway, jalan trus je tanpa traffic light...tp kena modal lebih sikit (tol)

to al quds travel : tq for the info...

to eko : lori abgdin, ada sayap bole sampai sana.......hehehe

BELALANG said...

kopi bllg xmo???? =p

Abg Din said...

to belalang : kopi belalang rasa kuali...hehehe... x mo.

cik jijah said...

betul abg din cakap tu!! jijah setuju.. :) ehhhh.. baru jijah perasan lah.. gambar last tuh ada org hidung besar berkaca mata dgn rmbt ala2 lady gaga.. siapa gerangannye itu ye? :)

kuIna LadyInRed said...

amboi amboi abg din wat part time job yer...

saya minum kopi tumbuk aja.. mak saya buat.. aromanya mengalahkan semua kopi berjenama dunia.

c-idah said...

abg din...
lenkali nk minum kopi tu ajak2lah
kita abg din...
i like kopi ok....

len kali ajak idah tau....ok..

FIRZA said...

botol2 tu mmg cantik abg din.....

Mawar_berduri said...

mai secawan....wah abg din ni pi minum kopi kat Starbucks ke dah tukar jadi tokey kat Starbucks plak?..hihi

Abg Din said...

to jijah :tu abgdin make over sikit... sb kureng handsome la katakan....

to kuina : ada peluang kita buatla part time....
kopi mmg sedap lg2 buatan sendiri...
skrg ne benda buat2 sndri dah kurang..

c-idah : nanti kita gi minum kopi kat stesen ketapi kt kluang tu ya... pekena roti bakar sekali...hehehe...

to firza : ada buat koleksi botol ke?

kenari said...

abgdin...sy pun suka minum kopi tapi yg biasa2 aje la kan. tak mampu nk ber-starbuck gitu. Pagi, petang n malam mesti pekena kopi. kalau tak pekena kopi rasa tk bleh celik mata, otak pun tak ligat.

BELALANG said...

nk gak kopi!!!! bosan lah minum kopi same je ari2.. he3 =p

:: hayati :: said...

abgdin minum kt situ???

Abg Din said...

to kenari : wah tu dah kes ketagih...
kopi 434 ke cap kapal api... baik2 nanti sampai ke bulan lak..... dah tak leh balik bumi....

to belalang : bllg tak leh minum kopi lain... kopi cap korek kuali tu gak yg sesuai.....hehehe..

to nurhayati : a'a' napa tak halal ke?

google said...

dasat la abg din.... 1 sta bak tau abg din dtg ,...huhuhu dasat...dasat

Abg Din said...

to Google : dah transform ke...jadi awek? hehehhe....

dasat....terlebih minum kopi la ni...

reen said...

hahaha..
mna abgdin?yg pki bju merah tu ke?hik3..
awt lagu tu?

ha..jom kita pikir sesama..he..

wallaweh..ajak sis c-idah je ke..'
sy pn nk ikut gak..nm je dok kluang tp x pnah ngeteh2 kt stesen tu..huhuhu..

sis c-idah tu suka kopi MIL je..hahaha..

wifenavy said...

Ter konpius achik ni tadi.. Bila tengok photo pertama, ingat kan dah tukar profesion..

Abg Din said...

to reen : yg pakai baju merah la...lagi apa.... khas utk reen.

Kalau pandai, reen...bukak la rambut tu dgn hidung besar tu...nti boleh la nampak muka abgdin yg sebenar. Mcmana nk bukak? gi belajar photoshop....hehehhe....

Abg Din said...

to wife N : hehehhe.... macam-macam boleh jadi.... mana pergi? dah lama menghilang...nti abgdin terjah blog u.

Boneka tak sakit said...

wow starbuck! huhuhu dasyat lah lepak gitu! sy nak jejak kaki pown segan!!

Zyma Saad said...

Sy selalu gak lepak kat Starbuck...
kat Penang atau kat Village Mall, Sg. Petani.
Mahal letak belakang, yg penting dpt menikmati kesedapan di situ.
:)

Abg Din said...

to boneka TS : ala sesekali..manja2 kan badan... cuba sekali tak salah....

to zyma : ya betul zyma... tlg bg tau si boneka TS tu... apa ada kat sana....

seroja jingga said...

salam abng din
seroja suka lepak oldtown..kene kopi o..sedap gile

meo188 said...

cool ah abg din... oh yeah!

btw... jom layan www.freewebcomic.com

Zamz said...

lama tak minum kat starbuck sejak ada kedai kopi murah sikit skrg ni kan hehe

Abg Din said...

to seroja : otc pun best juga, tp wi fi dia kureng sikit.... dkt tpt abgdin le......

to meo : sesekali layan.....

to zamz : otc la tu.... tukar2 angin... abgdin pun kekadang ke situ jg.... ada tu sampai ke klia cari tpt port.....

BELALANG said...

hu3,,, abg din kejam!!! ha3

Abg Din said...

to bllg : takleh langar sumpah... nti telek tak menjadi....

reen said...

a.ah..abngdin kijam..kijam!!!huhuhu

Abg Din said...

to reen : apa salah daku....