Thursday, June 25, 2009

Anak Bukit bergerak...

Cuba tengok bukit di sebelah kanan gambar....mengapa jadi begitu ? Adakah ia melanggar peraturan kerana mengisi barang sampai membukit....? Atau memang tidak menjadi kesalahan...atau memang suka-suka... ?

Oh tidak....memanglah SALAH....kerana mengisi barang lebih dari pagar yg telah dihadkan. Kenapa mereka melanggar peraturan......mengapa begini jadinya ?

(barang lebih panjang drpd lori)

Itulah perkaranya, sedar tak sedar...ianya tetap akan dilakukan. Beginilah cara bagi pemandu lori seperti kami untuk mendapat duit lebih sedikit, jika mengikut undang-undang sudah pasti pendapatan hanya sekadar cukup-cukup makan sahaja. Takkan nak pakai baju pasar malam aje...beli baju kameja di supermarket harga RM25 pun dah mahal. Teringin juga pakai baju berjenama sedikit...seperti Polo ke.....pilihan kebanyakkan orang skrg. Ada nampak kuda besar, cantik......! Timberland ke....Bonia ke...jauh sekali.

Kita sebagai manusia, ada naluri untuk memiliki sesuatu yang baru...yang cantik selain menyara keluarga dengan selesa.
Pergi balik kerja, dah tentu naik motor...jimat kos.

Kereta lama untuk keluarga, sampai bila.....?


Setidak-tidaknya...kereta baru sedikit utk keselesaan keluarga yg semakin berkembang.

Luahan ku sebagai pemandu lori..... pon ponnnnn !!!

Adil ke tinggal di Malaysia ini ?

12 comments:

dark said...

saye biase dh tgk lori transporter ni abg din..hehehe..
plg risau time saye `mencelok` kat tgh2 antara 2 lori yg sendat tuh..
tp nk wat cmne, kerja msti diteruskan..kan abg din kan?hehehe..

kayteeze said...

OOo....Tie tak tahu pulak satu kesalahan bawak lori membukit tu...

Tak pe la abg din.. esok2 ada rezeki boleh beli kereta baru... insyaallah..

kenari said...

Salam pagi abg din, sy pun masih lg mandu keta tahun 1996, masih ok, tak penah buat hal pun. Tang mana yg kita bleh jimat, kita berjimat la abg din kan. Keperluan lebih utama drpd kemahuan...

kuIna LadyInRed said...

wah luahan hati yg menjadi nie...

sabar.. sabar... tunggu rezeki tp rezeki xkn datng golek2 kan.. kena usaha.

Abg Din said...

to dark: mencelok tak pa, jgn berhayal pandu di line tengah, nanti kena sondol...wahwahwah...

to kayteeze: itu lebih muatan namanya.klu kayte jadi org jpj ke polis ke.. banyak nampak kesalahan lalulintas ne..

to kenari : yalah kesian juga dgn budak2, kalau bole kita nak bagi hadiah kat dia org benda yg selesa
sikit, ya tak? Sebagai bapa rasa bersalah juga.

to kulna: yalah usaha mahu lebih...


to

Mencari Sinar Bahagia @ Tommy said...

Abg Din....

Happy THursday...
Apa khabar???
Napa x balas comment saya..:)
Ada kontact ke...
Nanti i trn KL bolehlar jumpa..

IxoR@ said...
This comment has been removed by the author.
Abg Din said...

To Tommy: Maaflah... Abgdin tak perasan la... OK abgdin komen kat blog Tommy k...

muhaiminzulkifli said...

arap2 pihak jpj n polis memahami..
apa pendapat dorang??

Abg Din said...

to muhaimin :jangan harap, nasib2. No money no talk.. no women no cry, no men women die..... hahahaha.

cik bulan said...

Adil ke x bkn persoalannye abg din. Teruskan usaha. Allah mesti bkak pntu rezeki. Janji dpt rezeki tu diberkati Allah. Ramai org gaji melambung tp rasa x cukup lg.tu x dpt berkat namanya. Pasal ank2,x perlu bg yg mahal2.kasih syg lg mahal.ramai ank org kaya spoil sbb tu la. Okeg abg din,bulan byk ckp plak. Gambatte!

Abg Din said...

to cik bulan : ok tq, i'll try my best..