Saturday, February 13, 2010

Gegar... Gegau !!!

Salam 1 Malaysia....
Ini entri pertama Abg Din di bulan Februari.....

Sepanjang minggu lepas, Abg Din bergegar....... opsss!!! Abg Din uruskan pameran & konsert GEGAU di Ayer Keroh, Melaka. PM kita pun ada datang ke sini untuk kempen 1 Malaysia.


Barangan diambil dari Filem Negara Malaysia di Petaling Jaya untuk dibawa ke Ayer Keroh, Melaka.

Keadaan stor di Filem Negara....


Tahukah anda? Di sinilah terletaknya Makmal Filem Negara P. Ramlee.


Tibalah tempat yg dituju....


Proses pemunggahan dimulakan.....


Salah satu khazanah filem negara...


Masing-masing sibuk membuat kerja pemunggahan.....


Di sinilah tempat pameran diadakan....


Gambar keseluruhan tempat pameran berlangsung di Dataran Perbandaran Ayer Keroh, Melaka.


Berhadapan dengan Melaka Mall......

Konsert & pameran Gegar bertukar menjadi Gegau bila sampai di Melaka...hihihihi....

Ponn ponnnn.... Selamat Bercuti.... tong-tong cheyyy!!!!


38 comments:

kenari said...

Konsert & Pameran Gegar bertukar menjadi GEGAQ kalau sampai di Kedah :))

syoknya abgdin jalan2 sampai ke Melaka sana, sambil kerja sambil ronda2

Abg Din said...

to kenari : salah satu bonus utk si pemandu lori...

:: hayati :: said...

emm sonok abgdin jd pemandu lori...merata jejalan..eh merata memandu.....hehe

Abg Din said...

to hayati : yg tak seronok tak cerita.... huaarrghhh...

Afzainizam said...

Salam dari kami http://firestartingautomobil.blogspot.com

Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami … kami sedang berusaha membaca older post entry kamu…. Wow entry yang menarik
Abang Din dah sampai melaka... eeehhh abang din jadi dairector filem ke.... yahhhh salam satu Malaysia kat melaka sana..
Thanks againt…

Mei Tiao Da Jie Xiao Xiang
Mei Ge Ren Di Zhui Li
Jian Mian Di Yi Ju Hua
Jiu Shi Gong Xi Gong Xi
Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni Ya
Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni

Di tiap jalan dan lorong
Dari mulut setiap insan
Ayat pertama tika bersua
Adalah tahniah, tahniah
Tahniah,Tahniah,Tahniah Buatmu,Ya
Tahniah, Tahniah, Tahniah Buatmu

Dong Tian Yi Dao Jin Tou
Zhe Shi Hao De Xiao Xi
Nuan Nuan De Chuan Fung
Jiu Yao Chue Xin Da Di
Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni Ya
Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni

Musim Salju kini berakhir
Sudah pasti khabar gembira
Angin panas musim bunga
Akan menghidupkan dunia kita
Tahniah,Tahniah,Tahniah Buatmu,Ya
Tahniah, Tahniah, Tahniah Buatmu

Hao Hao Bing Xue Rong Jie
Yan Kan Mei Hua Tu Rui
Man Man Chang Ye Guo Chu
Ping Dao Yi Sheng Ji Ti
Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni Ya
Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni

Salji dingin kini menghilang
Bunga-bunga kian berputik
Malam yang panjang kini berakhir
Kokokan ayam kedengaran sana-sini
Tahniah,Tahniah,Tahniah Buatmu,Ya
Tahniah, Tahniah, Tahniah Buatmu

Jin Guo Duo Shao Kun Nan
Jin Li Duo Shao Mo Lian
Duo Shao Xin Er Pan Wang
Pan Wang Chun Tian Di Xiao Xi
Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni Ya
Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni

Setelah mengharungi kesusahan
Dengan penuh ketabahan
Kita semua mengharapkan
Keberkatan musim bunga
Tahniah,Tahniah,Tahniah Buatmu,Ya
Tahniah, Tahniah, Tahniah Buatmu

Salam ziarah salam kunjungan persahabatan dari
http://firestartingautomobil.blogspot.com/

Salam dari kami sorry agak lama tak menyinggah blog ko.... seperti biasa kami agak sibuk sikit... sorry ye....

:: hayati :: said...

emm bgus ler cmtu...sabar,simpan n citer ngn Allah jer.......hehe

mohdandmeriam said...

salam din seronok kerja din, hari2 jalan jauh sambil jalan makan angin dan tengok pemandangan baru barulaaaaaah hihup tak boring. tapi kena banyak hati2 sambil memandu tu.

Abg Din said...

to azli : biasa... dahulukan benda yg penting....

to hayati : ya lah kak...

to m&m : tapi ia amat meletihkan... kena tulang dah mula mereput ne...

FIRZA said...

murah rezeki, senang hati.......

Zikr the Jalanan Sepi Perantau said...

selamat bercuti...abang din lorryy ...pon pon... hehe

Aminjohar said...

Selamat bercuti abg lorry.. :-)

Cermat-cermat memandu di jalan raya ya.. :-)

tQah said...

salam abgdin..

sht?

jauhnya berjalan....

ke ayer keroh pule yer...

ok! moga abgdin sht...

smile 4 u...

(^_^)

meo188 said...

memang happening bro! oh yeah!

zulhilmi bdk blur said...

keje pe bang din..
ad part time x..
hihi

Tie said...

Sibuk betul Abg Din ni.. Tak pe laa.. rezeki tu. Moga-moga terus dipermudah segala urusan.

Abg Din said...

to firza : semoga semua dpt kesejahteraan..

to zikr : anda juga

to aminjohar : anda juga, terima kasih...

Abg Din said...

to tqah : terima kasih... selalu2 la follow lori abgdin... bole jln 2 lagi...

to meo : meh la ikut... bole jual pisang goreng...hehehe..

to zulhilmi : ada... tolong cuci lori abgdin...hehehe..

Abg Din said...

to tie : aminnnn...

DH said...

Ek?
Yang mesin rolling filem tu kira bahan antik ker?
Wayang sekarang dah tak guna benda tu lagi ek?
Teringin nak tgk bagaimana sistem penayangan wayang beroperasi..huhu..

cik jijah said...

abg din ke melaka? saya dr dungun ke sg petani.. dr sg petani ke klang.. dr klang balik dungun balik.. letih.. tapi berbaloi².. :)

hati² ye masa drive tuh.. :D

Ayah Aiman said...

mmg best..waktu kerja blh jalan2 tengok negeri orang..

sya keja duduk terperap kat ojis ajer..kekadang bosan jgkss..

p/s: abg dins jln lupa singgah blog baru saya

Abg Din said...

to dh : ya brg antik...

to cik jijah : wah pusing 1/3m'sia..

to AA : duduk dlm opis tak la hitam...

dotblogspotdotkom said...

huhuhu... mmg tak menahan abg dins nih... nape x btau nak dtg pj... tidak kalu... blh jumpa abg dins.... tpt pakcik x jauh dari FINAS pj tu.....

noorlara said...

hahahha konsert gegar, jgn sampai ade yg tak sedar dah

masih di Melaka ke, dah pekene ikan bakar kat Umbai makan ngan nasi lemak bungkus daun pisang!

Afzainizam said...

Salam Dari kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami … kami sedang berusaha membaca older post entry kamu….

Walau kau di barat, aku di selatan jua,
Walau dimana jua berada,
Setiap pagi, bila kita bagun dari lena,
Tapi kita lihat langit yang sama,
Salam dari ku untuk kamu semua

Sorry pada kamu kerana baru kali ini kunjungan ziarah ku selepas naik cuti tahun baru…. Aku Kembali semula….

Zyma Da` Catwoman said...

Salam Abg Din.....

YUhuuuuuuuuuuuuuu......

:)

biawak komando said...

gegar bang!gegar!heheh..salam knl bang!

Afzainizam said...

Salam Takzim dari kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

Kami sedang melayari entri kamu.... kira kunjungan tanpa diundang
Antara Aku, Kau, Kita & kami
Salam lawatan buat mu dari ku
Bagiku…
Kau selalu jadi sahabatku
Selalu dalam hidupku
Karena kau adalah sahabat
Yang memiliki erti
Dari dulu sampai sekarang
Ku pohon sejuta kemaafan diri
Andai bicara seloka tersayat duri
Mengguris hati tanpa sengaja
Menyemarak rasa marah beraja
Memungkin terlerai ikatan kuat tersimpuh..
Membuang jauh diri ini.. penuh tanda tanya?

Ketahuilah kalian semua...
apa sahaja yang aku lakukan, ku cari damai dihati..

lea said...

wah bestnya handle aktiviti cm ni

kiki lala said...

bestnya abg din bpeluang
tengok khazanah filem negara

afzainizam said...

Salam Maulidur Rasul dari kami:
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

Ziarah kami ke blog entry anda tanpa di undang...
Moga dengan cara ini kami dapat mengiratkan silaturahim kita bernama insan...

Salallahu ala Muhammad
Salallahu alaihi wassalam

Selawat ke atas-Mu Nabi
Sejahtera ke atas-Mu Rasul

Akhlak yang terpuji
Kau contoh yang tertinggi
al Quran dan Hadith
Itu peninggalan mu
Rasulullah..
Kami menyintai mu

Sungguh mulianya pekertimu
Sinar bercahaya di wajahmu
Kaulah Nabi kekasih Allah
Kau jadi insan pilihan

Demi umat rela berkorban
Jiwa dan raga kau taruhkan
Demi Tuhan kau tempuhi
Dugaan dan cabaran

Ya Rasulullah
Tika mula kau menerima wahyu
Hatimu resah tiada menentu
Khadijah mengukir kata-kata
Bahwa kau Rasul buat seluruh umat
(Bahwa kau Nabi buat seluruh umat)

Bila kau hampir memejamkan mata
Lidahmu basah menyebut ummati
Kasih sayangmu tak bisa digambar
Hanya selawat pengikat kasih

Adya A. said...

patut laaa first entry on february... abg din bz upenyer... apapun...take care

meo188 said...

melake mmg best!

Mawar_berduri said...

la..ingat kan pasal Gempa Bumi ..hihi ..rupenya pasal Pameran Gegar..
salam singgah abg Din

Abg Din said...

to p.dot : nanti saya sampai pj saya cari.. tapi mcm ne nak cari...

to noor : umbai mesti singgah..

to azli : bole buat lagu ne...

Abg Din said...

to zyma : yuhaaaa

to b komando : gego jgn tak gego....

to lea : best...

Abg Din said...

to kiki : mari ikut abgdin.. leh tunjuk...

to af: sama2 menafaatkanya...

to adya : bz dik...

Abg Din said...

to meo : ipoh pun ok...

to mawar : kalau gempa bumi... habis la...