Wednesday, June 23, 2010

Waka waka... wakaka Penang!

Salam....
Abg Din kembali lagi untuk berkongsi cerita....

Apa khabar semua.... ???

Nak tau satu cerita.... Minggu lepas, Abg Din menghantar barang keperluan hospital di Hospital Besar Pulau Pinang.

Ini la hospital nyer....


Sebahagian 'misi' yang Abg Din nampak....


Barang yg dihantar itu..... merupakan beg plastik bagi bahan buangan hospital.


Terjadi kisah..... rupa-rupanya orang di sini, susah untuk memberi laluan kepada kenderaan lain.


Sanggup diaorang mengelak.... nama nak bagi jalan ? Kirim salam aje la... walaupun dari jauh dah nampak Abg Din nak bergerak!

Abg Din ada bertanyakan masalah ini kepada seorang penyelia stor di tempat Abg Din menghantar barang itu.... nak tau apa dia jawab ?

" orang kat sini memang macam tu... tak macam di KL. Di sana diaorang suka bagi laluan.. "

Jadi tak salah la, apa yang Abg Din rasakan.... malah diakui oleh orang Penang sendiri. Macam nak berlawan-lawan sapa yang menang, ala.... World Cup... wakakaaaaaa.......

Pinnn pinnn ponnn ponnnnn

" tak rugi jikalau beri orang laluan di jalan raya..... "


20 comments:

ZiE FAUZi said...

a'ah..kat penang kalau bawa kereta ke motor ke, kena berani sikit.. tambah2 kat belah town... kadang2 tu ada driver sesuka hati dia jer menyelit sana sini tak bagi isyarat..

tp yg penting mmg kena berani kalau nk drive kat penang ni.. kalau takut2 alamatnya tak berjalan la..

zaza said...

yup penang mmg gtu.. kekadang ade lekat P pun diorg buat-buat xnmpk je..
lantak kau lah..
bek lg jln2 kt kl.. smooth ajew walaupun sesak..

Lya Colours said...

abg din p pineng x pekena pasemboq ka

mohdandmeriam said...

salam din..lama tak ada n3..sibuk sampai kepenang ya..
din,samalah dgn orang kelantan..susah nak beri laluan pada orang lain..pakcik selalu beri laluan,tapi bila giliran kita minta pun tak dapat..tak ada langsung nak tolong menolong..
jadi din kena berhati2lah kalau sampai sini..

Abg Din said...

to zie fauzi : berani tu mmg berani.. tapi mengenangkan kita gi umah org... kasi muka la kt dia org...

to zaza : org penang ke?

to lya C : kenaaaa sampai menyembok nuh... gi pasar chowrasta pekena roti bangali lagi....

Abg Din said...

to m&m : pengalaman saya kt kelantan pulak... dia org pandu kenderaan amat sentimental... sb duduk kat sana relax kot... tak da apa yg nak dikejar.... kalu saya rasa mcm dah rugi berjuta2...hehehe...

kenari said...

Bafana! Bafana!
Abg Din tak ponn ponn secukupnya kot. Lenkali redah aje...

Abg Din said...

to Kenari : lepas tu... abgdin pun gunalah kepala sendiri.

hahahahahah....

lama tak dengar cerita kenari....

tQah said...

abg din bawa balik nurse penang tak????? sure lori kOsong balik tue kn...?????hahhaha...

hehhehee...

;p

meo188 said...

waka waka bro!!!!!!!!

cik jijah said...

saya pun pernah kena abg din.. mentang2 kita plat keta KL.. lagilah dia gasak kita lagik.. serik dah rasanya masuk penang dengan kereta sendiri..

tapi kalau kat kelate dgn ganungg.. memang sentimental sikit style bawak.. smpi kita pulak naik tensen sebab slow sgt.. hehheeh

Abg Din said...

to meo : ada rasa ke?

to cik jijah : hahaha lain padang lain belalang...

Abg Din said...
This comment has been removed by the author.
Mawar_berduri said...

lori abg din pun diorang tak bagi lalu ? haish...selalu orang nampak lori sure bagi ....

Abg Din said...

Mawar : dorang keras... lebih keras daripada lori abgdin....

:D

hehehehe....

hang nadim said...

salam...orang penang mmg perangai macam ni..dulu aku pun tk percaya.(bila penang sendiri ckp)..tapi dah pegi sana baru pecaya. mengung btul

Abg Din said...

H Nadim : Abgdin memandu di sana, baru la abgdin perasan....

agaknya dorang ni kena gi kursus kat europe... baru pandai.

hang nadim said...

abg din...ada orang nak sewa lori tadi..lori kontena 3 biji, ni no dia..mickeal 0192240186..nati padam laa..no ni balek

Afzainizam said...

wahhhh abang din datang lagi... lama tak ziarah kat sini sorry agak lambat dari orang lain lah...

eeeemmm gigih sunguh abang din sampai Penang ni... yang bestnya abang din focus pada akak-akak nurse tu wahhhh cun sehhh...

ape pun tak sama antara tempat ni kalau kat tempat KL ke JB ke memang ade toleransi ketika memandu tapi memang pernah drive gi penang ni mak oiiiii kita plak yang kena marah dia orang hati kering tak pernah ade belas kasihan pada kita yang bernombor plat negeri lain tak kasi can lah masuk lorong dia berjam-jam gak nak masuk jalan tu...

betul tu tak ade ruginya bertoleransi bertimbang rasa mengalah sesama pengguna jalan raya

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
WELCOME—WELCOME-- WELCOME
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
WELCOME.WORLDCUP  
╔══╦══╗╔╦══╗  
╚═╗║╔╗║║║╔╗║    
╔═╝║║║║║║║║║ 
║╔═╣║║║║║║║║    
║╚═╣╚╝║║║╚╝║    
╚══╩══╝╚╩══╝
SAY.NO.JUDI.BOLA
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
WELCOME-- WELCOME-- WELCOME
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

Abg Din said...

H Nadim : terima kasih info...

to az : fokus kakak nurse tu utk hilang kan penat , tapi abgdin ada masalah bila lalu jln sekudai menghala jb... dia org suka ambik lane kanan... walaupun perlahan...