Thursday, May 20, 2010

TV3 Network Limited Ghana

Salam hello hello hellooo......

Mari kembara bersama Abg Din ke Ghana.....

Minggu lalu, syarikat Abg Din telah mendapat satu 'job' dari Media Prima iaitu mengambil, membungkus dan menghantar barangan TV3 & NTV7 untuk dihantar ke Ghana....

Barang-barang media yg digunakan di Ghana adalah milik induk di sini.... Untuk pengetahuan, TV3 telah memulakan operasi penyiaran mereka di Ghana sejak 15 tahun yg lalu.


Yang dapat Abg Din rakamkan di TV3.....


Bangunan NTV7 berada di Glenmarie, Shah Alam.


Senario di dalam bilik konti.....


Antara barangan yg perlu dihantar ke Ghana.....


Ini... entah apa ke benda namanya.... huhuhu....


Setelah siap dibungkus.... sedia untuk dieksport.


Alamat pengirim dan penerima.... amatlah diperlukan.

Ada sesiapa yang memerlukan perkhidmatan sebegini, Abg Din boleh uruskan....

" You name it, we do it..... "

Piinnn Pinnnnn Ponnnnn Ponnnnn



23 comments:

mohdandmeriam said...

salam din..pinnnnn ponnnnn..seronok ya kerja macam din ni..dapat hantar barang sampai ke ghana..mintak2 tak lama lagi abang din sekali ikut ke ghana..boleh jumpa segala animals kat sana..hehe

Abg Din said...

to m&m : w,salam.. ya pelbagai corak keja dpt buat.. kurang la bosannya..
ke ghana? tak kot..

kenari said...

alhamdulilah bisnes dah makin maju, dpt customer yg hebat2 mcm ni tntunya berbaloi kan

Abg Din said...

to kenati : adala sikit2... utk sesuap nasi...

cik jijah said...

wahhh.. semakin global bisnes abg din ni.. tahniah!!

meo188 said...

alhamdulillah... murah rezeki bro din!!!!

:: hayati :: said...

salam abgdin......
sht?

Afzainizam said...

~~~@@@~~~
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

abang din bawa barang TV3 ke ghana ke.... waarrgghh nampaknya abang din buat liputan kat ghana rupanya...

eeeehhh banyak barang pelik-pelik lah heran palak aku melihatnya

queen ♥ lyana said...

Wow..! sampai ke ghana ek..? Luas perjalanan, banyak pengalaman. hihi

Abg Din said...

to Cik Jijah : ala.. sikit-sikit je. Alhamdulillah.... Pengalaman byk membantu.

to Meo : Amin... curahkanlah lagi rezeki yg melimpah ruah... alhamdulillah...

to Hayati : sihat.... Abg Din tak sempat la nak round blog hayati... sibuk sangat...

Abg Din said...

to Af : Abg Din uruskan apa yg patut di sini aje... tak la sampai ke Ghana. Cap jari Abg Din je sampai ke sana...

to Lyana : org yg sampai la byk pengalamannya... Abg Din masih di sini...

::alifdalmim:: said...

ermm..padan la kalau search Mentor Tv3..mesti ada kluar TV3 Ghana..

Abg Din said...

to adam : ada sedikit paham ha!

pohon subur said...

Hai manusia, sesungguhnya Kami menciptakan kamu dari seorang laki-laki dan seorang perempuan dan menjadikan kamu berbangsa - bangsa dan bersuku-suku supaya kamu saling kenal-mengenal. Sesungguhnya orang yang paling mulia diantara kamu disisi Allah ialah orang yang paling taqwa diantara kamu. Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui lagi Maha Mengenal. Al Hujuraat:13.


syokla bang din jalan-jalan tengok dunia.

afzainizam said...

┌─┐ ─┐
│▒│ /▒/
│▒│/▒/
│▒ /▒/─┬─┐
│▒│▒|▒│▒│
┌┴─┴─┐-┘─┘
│▒┌──┘▒▒▒│
└┐▒▒▒▒▒▒
└┐▒▒▒▒┌
Peace no war...
Selamatkan Palestin.. Tanggungjawab Yang Wajib Ditunaikan ... Selamatkan Gaza!
Ratusan ribu rakyat Palestin berada di ambang kebuluran..

Misi KeAmanan dari kami…
http://firestartingautomobil.blogspot.com
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

Sorry bebanyak agak ketinggalan lah banyak entry kamu... coz banyak hal sibuk ngan bagai-bagai urusan lah... Sorry...

Abg Din said...

to pohon subur : abgdin uruskan saja..

to af : sama juga...

dotblogspotdotkom said...

ingatkan nak ikut abg dins p ghana.. huhuuh

Abg Din said...

to dot : jom..

Mawar_berduri said...

Abg din banyak dapat job ek? wa..masyuk2...

hang nadim said...

salam...Ponpon. Ohhh baru saya tahu Tv3 ada Station dkt Ghana, selamat maju jaya

Abg Din said...

to mawar b : masyuk sikit..

to hang nadim : itula info buat semua...

wawan said...

lamanya tak mai sini tengok blog Abg.Din

Sorry na??? sebab hari tu tukaq domain lepaih tu bloglist hilang.. so la ni dah add balik =P

Abg Din said...

to wawan : jgn ilang lg....