Friday, December 11, 2009

Uniform Abg Din koyak rabak....

Ponn ponnn.... sori la lama Abg Din tak update blog. Sebabnya Abg Din tengah mencari modal bagi menggantikan uniform Abg Din yang dah reput ni......

Hahahaha.... ada ke sedang Abg Din asyik bekerja.....
Tiba-tiba Abg Din rasa berangin je kt belakang ni..... rupa-rupanya dah 'prakkkkkk....'


Beginilah kerjanya Abg Din...... tonggeng sana-tonggeng sini, maklum kerja agak lasak sedikit.
Untung agaknya orang yg bekerja memakai tali leher.... ?


Kalau dah kerja kasar macam Abg Din ni, mmg tempat2 yg menanggung beban lebih mudah koyak. Walaupun pakai seluar pak jeans......tak menahan jugak diaaaa.....

Nampaknya...koyak jugak la poket Abg Din bulan ni....
Tahun baru, uniform pun mau baru......

Poonnn ponnnnn !!!!!

41 comments:

zaza said...

hehe...so dh jumpe blom suar baru???
kelakar btol abgdin nie..
dh bpe lama kot pakai suar tu,
tu yg koyak..
dia nk suh gantikn yg baru...hehe

deeja said...

salam...huhuhuh...ganas to.
pas ni beli yg tahan lasak....
pon..pin..pom...

..::..ein..::.. said...

2 br btl keje nama nye...rock ape sluar jena koyak2..tp x menahan yg kat blkg 2..hehe....

nenananie™ said...

hahha..mmg xmenahan la koyak die!!tu mknenye,jgn tonggeng sesuke ati..:p

kenari said...

alamak abgdin smpai terkoyak kat blkg tu :p nasib baik takde sesapa kat blkg abgdin masa tu. kalau bbrp tahun dulu remaja sengaja koyakkan jeans kat lutut atau peha....trend n rugged katanya, btul ke?

izakhairi said...

makasih abg din masih sudi poonnn ponnnn kat blog saya...saya sihat dan rasanya macam terlebih sihat sikit...nasib baik tak terkoyak baju... apa2 pun jgn lupe beli seluaq baru...

Zyma Saad said...

Salam Abg Din.

Sy dah dtg niiiiii....holaaaaaa!!!!

**Ayoyoooooo, yennadey??? Jeans sudah koyak ka??? Kasi beli satu baru punya jeans la,Abg Din.

FIRZA said...

bleh pulak bahagian belakang tu yg tembus dulu....hadoii....hehehehe

musim sale ni abg din...bleh cari ganti satu.....cri yg tebal2 lagi dri yg dh koyak tu....

♥akukahmilikmu®♥ said...

wah abg din..sampai terkoyak nie..nasib baik abg din rasa angin jer..nasib tk rasa benda lain..hehe

izman said...

dah sampai masa tukar baru tu abg din.

org pakai tie may be kerja lagi senang. entahlah, saya tak pakai tie.

Abg Din said...

to zaza : lama la jugak... mmg dah puas pakai pun... ne tengah kumpul duit nih...

to deeja : mmmg dah reput... dah lama guna...hehehe..

to ein : ada acond!!!

seroja jingga said...

suar yang lama tu lah yg sedap pakai abng din! tul tak!

dah klix nuff abng din

Abg Din said...

to nena : hahaha tak tongeng tak leh... nanti keja tak siap....

to kenari : terpaksala kimput kimput balik umah tukar... kalau ada cikgu jaiton bole la tolong jahitkan....

to iza : tunggu gak klu ada yg nak adiahkan abgdin suar baru...

Abg Din said...

to zyma : ya. tengah congak2 la ne...

to firza : mula2 tu tebal gak.. tapi lama2 jadi nipis lak... tu yg prakkk...

to sara : kalu tak pakai suar kecik.. angin lg kuat...rasanya...

Abg Din said...

to izman : pakai tie.. peluh dia kurang kuar kot...

to seroja j : mmg sedap pakai... klu bole nak jahit.. tp suar tu taknak terima lak pulak... thanks for clicking...

.millalara. said...

huuuu.. nak terus pakai pon boleh abg din.. kan sedap berangin.. hehehehehe ;p

meo188 said...

sexynye abg din... oh yeah!

Abg Din said...

to mila : wah wah wahhhhh nak suruh aci sapu sampah ikut abgdin la tu...

to meo : ada yang tegoda lak kang....

DH said...

Saya kerja office..
Bayangkan dengan duduk jer kat meja boleh lenguh..
Bila ada meeting dengan klien bukan main lagi sy suka sebab dapat jalan2..
Hahahaha..
Bagi saya kerja abg din lagi interesting..
Macam yang sy ckp dulu..
Siapa sangka life pemandu lori boleh jadi sangat menarik..
Sebab tu saya follow abg din..
Tak sabar nak tgk post yang seterusnya..
Pasal baju normal lar..
Sebab lelaki tak pentingkan sgt pakaian baru ni.Selagi boleh pakai..

Tie said...

Err...betul ke seluar tu koyak ? Sekarang ni seluar jeans koyak pun satu trend tau..hi hi...

bungacahaya said...

Ok la tu bang. Setahun skali beli baru. Tu pun dah koyak. Ni yg seminggu sekali beli baju seluar baru pastu tak pakai lagilahhhh...ape kess? Membazir jer.

Shahir @ Meng said...

fesyen la 2..
fesyen koyak..
hehehe

Osi said...

Hhahahaha....kurang besar bang din sobeknya....wkwkwkwkwk....

Lain kali berhati-hatilah saat bekerja,untung sobeknya cuman segitu aja...coba kalau lebih lebar lagi sobeknya...ups....maluuuuuu

Abg Din said...

to dh : nak jadi dreba lori? jgn!!! panas dek oi, selalu kena marahhh, almaklumla kita ne rendah darjatnya... klu tak cukup kesabaranya adui boleh terbalik lori..

mmg bg lelaki, lebih2 lagi yg kurang kemampuanya, pakaian jatuh no 2...

to tie : koyak la..tie oi, dah lama pakai...

to bunga : dia org banyak duit... gaji abgdin brapa la sangat...

Abg Din said...

to sahir : pesen berangin....

to osi : kurang besar kah osi... itu sudah cukup besar tu... angin kuat bangat tiupannya...hehehe...

lea said...

meh nak tolong jahit

;P

Abg Din said...

to lea : bole ke? nti abgdin hantar....

::alifdalmim:: said...

tak de untungnya org keje pakai neck tie ni...panas!tak selesa..lain la kalo keje dduk office jer..mcm cikgu pun kene pakai neck tie..tapi kelas mana ada air cond..hahaha

abg din, kalo size seluar abg din 28/29..boleh la sy bg kt abg din jeans2 sy dlu masa zaman2 tgh blaja dlu.. ;p

:: hayati :: said...

(wkmslm abgdin sy ok jgn risau..hehe)


da smpi ajal dia suar tu...huhu
tp kalu suar pak jeans xtahan, abgdin ble cuba2 lak suar mk jeans ker, ank cucu cicit jeans pn ble gak...hehehe

Abg Din said...

to adam : apa la awak ne... saiz abgdin mmg 28/29.. sebelum berhenti merokok saiz 27je... masa tu berat abgdin 57kgs skrg 69kgs... ada kata org pemandu lori perut boroi.... tapi alhamdulilah... abgdin maintain...

naik tau tinggi? tinggi abgdin 175cm..

to hayati : apala menantu abgdin ne... klu dah paknya pun tak tahan apatah lagi yang lain tu....

:: hayati :: said...

hai abgdin xkn da dpt pangkat menantu kot???
Bkn ank abgdin tu bru terkuak-kuak ker??? Xseswai ler hehe...

hmm abgdin suar mk jeans tah2 benang dia dawai kain dia besi...hehe... lg thn ap...haha

Abg Din said...

to hayati : klu bukan menantu, madu pun ok...hehehe....

biasanya paknya lg kuat dr mak... itu tuntutan alam...

blueCITY said...

salam abg dins,
hahahhah
tu kan stylo
pesen budak2 zaman la nih
koyak sana koyak sini
heeeeeeeeeee

kerja rajin ada ganjaranya
pasti leh tukar baru nya pesen kan
yg tak koyak rabak lagi
ekekek

Afzainizam said...

http://www.firestartingautomobil.blogspot.com/

wa caya lah lu abang Din... kerja macam nak giler... kalau boss tau tentu naikkan pangkat abang din... tak payah lah pakai jin tu lagi pakai lah tali tai ngan blazer wow macam ahli koperat.... ape pun aku pun sama aje cam abang din koyak rabak pun tapi orang selalu tegur... kesian kan nasib kita serupa yang membizakan abang din orang kaya... tapi saya seadanya aku bersyukur dengan seadanya sebegini....

google said...

huhuhu... memang patut pun dah kene tukar.... jgn sampai yang dalam tu terkeluar.. udah le abg dins wey.. huhuhu

Abg Din said...

to blue ct : mmg tupesen budak2 skrg ne.. tp masalahnya dah tak budak lg..hehehehe...

ya tgh rajin ne...

to azli : apala kaya! kaya suar rabak... org biasa yg sederhana...

to p dot : yg dlm dah kuar dah tu... warna kuning lg...

apLe dE gadiZ said...

hahahha nseb ta sensor..wakakaka

Mawar_berduri said...

hihi..klakar la abg Din ni ..ala, keje ari2 memang la tak tahan uniform abg dins tu....ala..tak pe la baju sekolah pun setahun sekali kena ganti...same la uniform abg din

Abg Din said...

to aple : ada ada ada....

to mawar : ya lah kena ganti...

kiki lala said...

sekarang ni mesti dah
pakai jeans baru kan..
hehhe...

Abg Din said...

to kiki : ada la baru sikit...