Monday, December 28, 2009

Tandas RM2 !

Salam Semua....

Pada hari Krismas yg lalu, Abg Din bekerja juga. Ada barang 'URGENT' perlu dihantar di Suria KLCC. Biasa la urgent..... bila sampai tempat dituju, si penerima tiada di lokasi. Kena la Abg Din menunggu.... mujur la hari cuti, Abg Din ambil peluang mencuci mata.

KLCC.... kebanggaan rakyat Malaysia.


Ramai sungguh pengunjungnya....


Baik org tempatan atau dari luar negara.....

Dalam terpusing-pusing tu, keadaan disitu agak sejuk dan macam biasa la Abg Din rasa nak terkucil la pulak.... carilah tempat utk melepaskan hajat.

Ada ke patut....??? Nak masuk tempat ni kena bayar RM2!
Biasanya 20 posen pun Abg Din elak.... ini nak elak kat mana?
Terpaksa la....dlm keadaan kritikal.


Wah...si pengutip wang! Bagaikan secretary.....


Di dalamnya pula, ada bodyguard!
Abg Din rasa macam bukan driver lori plak!
Nasib baik seluar koyak...klu tidak Abg Din mesti perasan yg Abg Din ni boss.....hihihihihi.


Budak-budak ni....terencat tak jadi nak masuk.

Inilah kotaraya.... RM2 hanya memasuki tandas awam sahaja.

Poonnnn ponnnn !!!!!!!

39 comments:

:: hayati :: said...

eh dpt fisrt ker ni??...heeeeeeeee

la abgdin ni..xkn 20sen pn nk elak kot...hehe

p/s: jgn panggil sy pah...

cik jijah said...

rasanya kalau toilet yang kat area concourse free.. yang level atas2 tu yang kena bayar.. kan?

Afzainizam said...

Salam buat abang Din... Dari kami http://firestartingautomobil.blogspot.com

macam tak caya tapi betul lah RM2 cekik darah betullah... kangkadang kalau dah terdesak sangat tu terpaksa terjah je masuk tak kira lah male ke female ke masuk je dulu lain belakang cerita...

tapi kalau dah RM 2 tu tak seleralah nak terkencet kat toilet tu.....

salam abang lama saya tak ziarah abang sorry ye...agak sibuk sikitlah sekarang ni...

kenari said...

RM2? mmg tak patut bagi kita sbg pengguna. tapi mgkin berpatutan dipihak yg menyediakan perkhidmatan. apa komen abgdin tntang service kat situ? berbaloi ke tidak?

Mr PenyuBiru said...

ekceli, toilet tu je diorang cas 2 hinggit, kalu abg din jalan cari toilet lain atau naik level lain,free jer. tapi deko dlm toilet yg free ngan yg 2 hinggit tu tak sama aa.

Zyma Saad said...

Salam Abg Din...

Boikot toilet KLCC....
Lepas ni Abg Din kene la guna toilet kat petrol station ke... paling tak pun, kene buang seksiap kat rumah atau opis.

Hihihihi....

;)

seroja jingga said...

bang, tak bleh bla ar tengok secretary tuh! serius ke ni?

iema... said...

euwww... Mahalnya... mcm tak berbalOi2 jer... masuk tak sampai 10 minit Pun...

ZahirZ™ said...

muahahaha...
dr kne batu karang@sembelit Rm2 pon x ksh...muahahaha

Zikr the Jalanan Sepi Perantau said...

bang din.. sabor jela. tunggu abang din jadi PM, kasi mulah2 je sudah..

P/s: tak bole blah , betul2 macam secretary tuh.. pengutip duit..:-(

Tie said...

RM2 ? Uwaaa........ terus terbantut niat tu...

Macam tak percaya je... teruknya... Kalau beli aiskerim pun dah kenyang !

+++uchi+++ said...

haaaa?? rm 2.00?? biar betik !!! bukan free je ke!!! selalunya bukan kena 20sen ke, x pun 30 sen!!! ish!!!

FIRZA said...

hidup serba maju, serba hebat, serba mewah, serba mahal.........pendapatan kite je yg tak brape dapat nak bersaing......

Abg Din said...

to hayati : ya yg first... 20 posen pun duit gak... org semekin mcm ne la.. tak da 20 posen tak da singit...

ya la darling....

to cik jijah : mmg ada kat ground floor tu tp dia punya ramai beratur tak menahan pakcik... mau meletup, dah la sejuk....

to azli : memang tengok harga tak tergamak nak masuk tapi klu dah terpaksa nak buat mcmana, pejam mata je lah...

cari rezeki ne memang sibuk.. lagi sibuk lagi banyak hasilnya... teruskan kerja... jgn putus asa... kerajinan itu perlu...

Abg Din said...

to kenari : bole la...berbaloi sb tak yah beratur... tapi klu ada pilihan abgdin mungkin takan masuk situ....

to penyu biru : pada abgdin deko tak penting... cuma nak lepas kan hajat kecik je....tak sampai 5 minit... 2 hengit... level lain hanya ada satu je... beratur sesak2.. nak elak sesak tu yg kena rm2...

to zyma : tak le boikot.. cuma terkezut... klu bole tahan mmg tahan, masalahnya tak leh tahan... musim hujan and tpt tu acond dia kuat tul....

Abg Din said...

to seroja j : ya lah... apa ingat secretary abgdin ke? klu secretary abgdin... abgdin tak bawak lori la gamaknya....hehehe... tapi jgn silap... bila dia b'ckp kuar loghat indon....hahaha....

to iema : ya la, duduk kotaraya la katakan...

to zahirz : ya... nak mengelak benda mcm tu lah... terbang rm2....

Abg Din said...

to zikr : itulah salah satu senario di kuala lumpur...

to tie : tu yg abgdin terkezut... tapi kena layan sb kita duduk di bandar besar...

to uchi : itulah dia entry abgdin... klu setakat 2,3 posen abgdin pun tak buat entry ne....

Abg Din said...

to firza : tulah kena pandai... timbang menimbang...

lea said...

rm2?
gila mahal..
tp cm berbaloi jer
tandas awam cam tandas hotel
hehe

MOHD NADRI a.k.a [AA] said...

hakikatnya dlm dunia nie xde yg FREE abg din...

:: hayati :: said...

emm btol gak sy slalu nyampah kalu ad wit syiling...huhu
tp sy bkn kaya, sy semekin gak huhuhuhu


darling lg dahsyat...kang xpasal abgdin blik umah bru dpn pintu da jumpe ufo terbang...haha

Zamz said...

2 ringgit tu..tahan jee sampai rumah free hehe

Afzainizam said...

Selamat Datang Tahun Baru
.dari kami warga
http://firestartingautomobil.blogspot.com/

... Azam baru...

kehidupan menempuh alam dunia
Menghabiskan waktu yang tidak lama
Usia bertambah senja tanpa terasa
Semakin dekat akhir tahun, menjelang tiba
Akhir tahun sebagai sarana evaluasi
Melihat kualitas hidup dari sisi diri
Menjadi kualitas pribadi yang mandiri
Untuk mencapai prestasi yang hakiki
Era baru datang menyongsong
Persiapkan diri jangan sampai kosong
Jangan mimpidi siang hari
Patah tumbuh hilang berganti
Semangat bersimpuh tanpa henti
Untuk hidup yang lebih baik & hakiki
Perjuangan hidup terus disokong
selamat datang tahun 2010
Selamat maju jaya....

Kepada anda semua kami ucapkan
selamat pada kedatangan tahun baru dengan azam baru…

Soory lama aku tak datang sini.... sorry aku sekarang agak sibuk sikit lah sekarang baru aku dapat ziarah singgah ni...

Zyma Saad said...

Salam Abg Din....

Happy New Year 2010 utk Abg Din and Family.

Take care ye...
;)

puspawarna said...

askom...
lame daa x nyebok2 kat blog abg din...
hehehe...
selamat taun baru...

mak aih mahalnyerrr....
kalo terdesak..hentam jerr...
wakaka...

Ivy Metaga said...

happy new year abg din

wah pertama kali juga dgr masuk toilet rm2 huhu..
tapi macam canggih jak toilet tu hehehe

BELALANG said...

heeee.... kalo kene byr tapi tandas nye lawa.... xpe abg din... berbaloi2.. hehe

ada satu tandas tu... eh restroom kan.. bllg pergi kene bayor gak.. tp dlm hampeh!!!!
cuma tandas die besar... n unisex!!!
haha,, motip sgt... =P

kiki lala said...

wah! cantiknya tandas!
xkisah la kalau kena
bayar rm2 pun.

chocolate sweets said...

zaman sekarang.....semua benda kena bayar...huh

Abg Din said...

to lea : gila gila mcm benda yg tak leh masuk akal.. tapi itu kenyataan.. dan kemudian jadi tak gila dah...

to aa : ya lah... zaman free semangkin pupus...

to hayati : abgdin tunggu gak ufo tu mendarat.. tapi tak de lak...

Abg Din said...

to zamz : tahan nanti meletups lak...

to azli : selamat tahun baru jg....

to zyma : tq tq too cheey too cheey, selamat tahun baru juga...

Abg Din said...

to puspa : selamat tahun baru... mmg abgdin hentam je....

to ivy : happy new year too... kalau harga rm2 tak canggih... tak tau apa nak kata...

to bllg : berbaloiiiiii... sabo je lah....

Abg Din said...

to kiki : itu baru rm2 ada yg rm5... rm 10 pun ado...

to cochlate s : ya lah... bayoo je..

wifenavy said...

He he.. kalau la Abg Din sempat pikir kan.. pegi je Toilet kat Hotel sebelah KLCC tuh.. kat Mandarin ke , Traders ke.. berlagak je cam guess hotel tu.. sure free..

Abg Din said...

to wife N : mana nak pikir, org punya la ramai.... nak cari pintu pun tak tau.... klu nak tuju hotel mandarin tu... harus dah meletup...

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

tandas tue mmg kena byr abg din. dulu kina masuk siap dapat air mineral free taw!!

Abg Din said...

to mama adam : kira untung la tu... dpt hadiah....

comel said...

makaaih!!!
sampai rm2
beli air sama harga kuarkan air!
pergh!

Abg Din said...

to Comel : itu la adonyo....

hihihihi...