Thursday, December 24, 2009

Route to Singapore

Pinnn pinn ponn ponn....
Maaf la, Abg Din terlalu sibuk bulan Disember ni.... sbb itu, blog ni agak terabai sedikit. Selalunya Abg Din hanya jadi 'silent reader' aje kpd blog kawan-kawan yg lain..... :)

Sedikit coretan utk dikongsi.......

Berpeluang menghantar barang ke Singapura.....

Peralatan TOMOI utk satu tournament yg akan diadakan dan telah berlangsung pun pada minggu lalu....... Untuk menyeberangi tambak Johor seperti biasa proses kastam perlu dilalui.


Kagum tak? Jurulatih tomoi seorang wanita dari Australia.
Yang lain2 itu ialah peserta tomoi.....
Merasa Abg Din beramah mesra dengan mereka.....

Sesiapa hendak menghantar barang ke Singapura, boleh la Abg Din uruskan...just ponn ponn k!

p/s: terima kasih di atas setiap kunjungan dr kawan-kawan. ada masa Abg Din lawat kembali ya.
teruskan misi ponn ponnn......


28 comments:

..::..ein..::.. said...

best abg din dpt g singapore...shopping x kat sana

kenari said...

patut la sunyi sepi aje rumah abgdin ni rupanya ke seberang tambak sana. smbil hantar brg tu bleh jln2 kat sana kan. sy pun blum pernah ke s'pore lagi.

Tie said...

Ooo.... mesti seronok jenjalan di sana. Sekarang ni music krismas, tentu macam dok kat negara omputeh, kan..?

ct odah said...

uish org2 tomoi tu menakotkan..haha

Zyma Saad said...

Salam Abg Din....

Singapore mmg best !!

Sy kagum wanita menjadi jurulatih kpd lelaki, Abg Din. Sy ni ada tali pinggang hitam Tae-Kwon-Doe, tapi sekadar peserta la...bukan jurulatih. Simpan ilmu bila tak diperlukan, guna ilmu bila dlm kecemasan. Tapi tomoi mmg best... seni pertahankan diri yg menarik.

;) Selamat ke Singapore ye, Abg Din.

MOHD NADRI a.k.a [AA] said...

dah dkt dgn Chamek Kopitiam saya dkt Bdr Baru Uda (Plaza Angsana) tu. blh pekena kopi kg, baru fresh...

blueCITY said...

weeeeeeeeeeeeeeewittt,

seme org tomoi seksi ke?
ahaks!!
tapi kuwus jerk
huaaaaaaaaaa

google said...

walawey.. dasat nye jurulatih dia.... pompuan kaooo.. memang HEBAT!!.

Abg Din said...

to ein : shopping? banyaknya duit abgdin.....

to kenari : smlm hanya sempat kerumah kenari, alah takde benda kat s'pore tu... undeng2 nya ketat...
takde yg menarik lah... klu nak gi, gi lah negara yg dah maju... baru best... tpt omputeh....

to tie : takde lah best.... tak yah gi pun tak pe.. takde benda... abgdin gi sb keja... and ada gak round2... alah tak yah lah... gi cameron highland lg best....

Abg Din said...

to ein : shopping? banyaknya duit abgdin.....

to kenari : smlm hanya sempat kerumah kenari, alah takde benda kat s'pore tu... undeng2 nya ketat...
takde yg menarik lah... klu nak gi, gi lah negara yg dah maju... baru best... tpt omputeh....

to tie : takde lah best.... tak yah gi pun tak pe.. takde benda... abgdin gi sb keja... and ada gak round2... alah tak yah lah... gi cameron highland lg best....

Abg Din said...

to ct odah : ui gagah la.... duduk sebelah dia rasa selamattttt.... msti odah suka...

to zyma : bila bertomoi tu.. sampai berdarah darah muka.... bila tengok pun darah boleh naik....

to m nadri : alahai abgdin makan roti aiskrim kat tepi laut tu...hehehe..

Abg Din said...

to blue ct : mesti mau seksi.. baru mari... tapi lengan dia tak kurus....

to p dot : klu pak cik kena mau tertonggeng....hehehe...

DH said...

Fuh~
Bahaya betul perempuan tu..
Jangan cari pasal..
Pernah tengok guru silat wanita lawan peragut..
Guru tomoi pulak macamana gayanya..

Abg Din said...

to dh : mau kena tomoi siperagut tu...

:: hayati :: said...

abgdin pkai pak jeans koyak lg ker tu...huhuhu

sy suka tp ngeri tgk aksi tomoi...seram..

:: hayati :: said...

sy pn da update gak abgdin...sila2 la komen...hehe

pakcik kordi said...

abang din..best tgk tomoi!

Abg Din said...

to hayati : tu la uniform abgdin... yg elok2 gi bwk jln2...

suka tp ngeri kira ok la tu...

nanti abgdin singgah ye...pah oi...

to pakcik kordi : wah tak menahan gambar pakcik kordi ne... sebenarnya abgdin ada jg baca kisah pakcik kordi sikit lebih kurang sebelumnya, melalui blog seroja jingga.... dan terima kasih kerana sudi jengah blog abgdin ne...nanti abgdin berkunjung ye... abgdin pun tak banyak masa, almaklumlah kena bawak lori tak tentu masa...

Megat said...

kagum dengan keupayaan abg din, bawa lori sana sini. siap boleh update blog lagi!?

tomoi, suka juga seni mempertahankan diri jenis ini. dulu masa kat kelantan ada belajar sampai darah-darah siku dan kaki dok sepak pokok kelapa yang berbalut guni pasir.

wah untung abg din dapat kenal dengan jaguh tomoi ;)

Abg Din said...

to megat : pokok kelapa tu masih ada lg tak? klu pokok kelapa tu bole senyum, mesti dia senyum tengok gelagat megat..hehehe

::alifdalmim:: said...

wow..empayar bisnes da ke seberang..hehehe..abg din, takde nk buat contest akhir tahun ke??hehehe

:: hayati :: said...

abgdin, xnk la panggil sy pah!!!
benci la...benci...benci....benci tau

Abg Din said...

to adam : seberang seberang ne biasa.... sebab kita ne transport line...

contest tak sempat... sibuk sikit....

to hayati : ok.. i lap u....

MOHD NADRI a.k.a [AA] said...

sodap jgk ais krim tu..dh solosai mkn blh trus start engin blk kl...

kiki lala said...

bestnya dpt p singapore...

Abg Din said...

to aa : sodappp jgn lupa makan lg...

to kiki : sesekali jln mmg best...

:: hayati :: said...

hehe xpyh lap2...mop jer...

abgdin tolong buang word verification tuh ble x??seng skit...huhu

Abg Din said...

to hayati : tak leh la dek... mmg susah.... tapi ada le sb nya napa dibuat begitu... abgdin pun selalu jumpa kt tpt org... alah bedal je lah... jgn serik ya... manja sorang ne...