Monday, October 19, 2009

Lass Copaquee....

Salam semua....
Ahad 18/10/2009, Abg Din menghadiri rumah terbuka cum Gathering Ex-...... . Kiranya ini adalah celebrate raya Abg Din yg terakhir untuk tahun ini. Dahulu Abg Din pernah bekerja selama 10 tahun di sebuah syarikat separa kerajaan. Kami yg telah meninggalkan syarikat itu mengadakan perjumpaan. Bagi menrealisasikan hasrat seperti berikut :

" Please don’t miss out the great “Gelak ketawa”, “Kutuk Mengutuk” & “Maaf Bermaafan” session. I have un-updated list some of Ex-...... members. Appreciate your kind assistance to circulate this invitation to all members that still in contact thru email, SMS, Gmail, YM, Facebook, smoke signal, drum beat etc to others and get them to reply to me,....... before 15th October 2009. "

Oleh kerana bekas tempat kerja Abg Din itu adalah sebuah syarikat yg ternama, kami banyak 'dibeli' oleh syarikat-syarikat pesaing. Dah tentunya syarikat yg 'membeli' kami itu, menawarkan pendapatan yg lebih lumayan. Kebaikan bekas tempat kerja Abg Din itu juga, memberi banyak ilmu kepada kami. Dan ada di antara kami yg menjalankan perniagaan sendiri berlandaskan bidang kerja masing-masing.


Tuan rumah berdiri mengalu-alukan kedatangan para hadirin....


Berdiri pun masih boleh layan sembang....


Bersalam-salaman...lama tak jumpa....


Ada yg sudah mendapat gelaran 'Datuk'....


Antara ex-staff wanita ketika berkhidmat dulu.....


Seisi sembang lagi.......


Merakam saat pertemuan....


Masing-masing lawan perut....hahahhahaha.....


Closed-up Tuan rumah yg masih hensem...( kanan sekali ). Ada yg kenal?


Dan ini, salah seorang bekas pekerja di tempat kami....
Beliau begitu berjaya sehingga menjadi Menteri Besar Selangor.


Di antara kejayaan yg ditempa oleh ex-........


Bukti kehebatan, didikan yg kami perolehi....


Terima kasih boss!
Ilmu yg diberi membuat kami berjaya......

Entri ini mewah dengan gambar.....hahahaha....

Ponnnn Ponnnn !!!!!

24 comments:

LuVidA^^ said...

amboi...sakan abg din ek...byk lak gamba...hehee....
tp xde pix makanan...

Abg Din said...

to luvida : makanan dah simpan dlm perut... tu yg nampak perut je....

dotblogspotdotkom said...

huhuhu.. hebat la gathering abg dins nih... memang tak menahan le abg dins nih....

FIRZA said...

mcm name production house siri upin ipin je abg din les copaque tu.....heh....

sy tak brape phm.....bisnes mcm mne yg geng2 ni buat ni.......?

ell_jay said...

amboi.. semuanya hebat2 ye.. ramai anak melayu.. saya tumpang gembira dan bangga abg din.. :)

izman said...

baguslah sebab even dah masing2 ubah haluan tapi masih berhubungan.

bab rejeki tu, urusan Allah. kita ikhtiarkan aje.

joegrimjow said...

nampak herbalife yg cukupo bnyak

Tie said...

Kira penutup syawal la tu, ya..

Meriah gak, terutama bila bertemu dengan teman2 lama.

♥ Liana said...

abang din,
tetiba lyana teringat kat kawan-kawan yang dah lama tak jumpa. Now liana muda lagi.. kawan-kawan pun br membina kehidupan. Kena tengok 10 tahun lagi.. Macam mana lak corak kehidupan kami lepas ni. Masing-masing pun aka berubah.

kenari said...

tahniah abgdin dan kwn2, smua dah berjaya maju ke depan dlm serba serbi

easza said...

antara byk merc kt ctu yg mana satu abg din punya??? nk bli xmampu dpt tumpang abg din pun jd lah...

Abg Din said...

to dot : lama tak jumpa... sampai makan pun dah jadi no 3...

to firza : hari akhir beraya... kami berpengalaman dalam bidang impot & ekspot serta pengangkutan.... gedung di darat kapal di lautan hj. bakhil yg punya.....hehehe...

to ell : alhamdulilah... kami dpt kerja dulu tempat yg bagus... dan pengalaman pun baik juga....

Abg Din said...

to izman : tu yg gembira sangat dpt bertemu...

to joe : sale meningkat la nampaknya....

to tie : ha la last kopek.....

Abg Din said...

to liana : ya betul.. yg pasti shape mesti lari...hehehe....

to kenari : alhamdulilah.... tapi usaha kena lebih...

to easza : kat belakang keta putih tu.... apa2 pun kena usaha...

eKyN said...

wah sedapnye....tapau la bg kite skit haha

;)

Ivy Metaga said...

bagus nya semua org berjaya..macam abg din juga yer..
pin pinnn.....vrommmmm....

Abg Din said...

to ekyn : makan tak seberapa? borak je lebih...

to ivy : alhamdulilah... cikgunya bagus... anak muridnya rajin...

pauhputik said...

ex apa tu abg din???

nampak semua berjaya je

dark said...

bang din bg hint menteri besar selangor pon ex situ je ye..hehehe..salam bang din..

:: nurhayati :: said...

abgdin ni sek xtunjuk muka jer, smpi bru ni sy tgk muka abgdin dlm mimpi..hehe..

dlm mimpi tu abgdin lebih kurang cmni, abgdin besar tinggi, rambut lurus, ada misai, kulit itam manis... btol ker abgdin tp mimpi sy besany terbalik...huhuhu

blueCITY said...

salam
heeeeeeeeeee
mana satu abg dins nih
ekekkeek
wahhhhhhhhhhhhhhhh seme kayos2

Abg Din said...

to pauhputik : dulu kami ada berkerja di syarikat koprat... tunjuk yg berjaya je la... yg tidak takpayah le....

to dark : takyah la bg tau apa syarikatnya.. malu...

to nurhayati : entry kali ne abgdin ada.... kena cari sendirilah...

to blue Ct : adaaaa tak gemok tak kurus,tak tinggi tak rendah,orgnya tampan... sedap mata memandang...hehehe

reen said...

mana abngdin?
bg ar klu?

Abg Din said...

to reen : ada la, klu dia yg paling handsome... tu la dia.. hehehe..