Monday, October 5, 2009

Baru berkesempatan...

Salam semua....
Hari Sabtu yg lalu, setelah 2 minggu kita berhari raya... Abg Din baru berpeluang membeli kasut raya. Dua pasang lagi......Hanyalah ini shopping raya Abg Din......


Tauke kedai yang sedang lena tidur....maklum la, musim shopping hari raya telah berakhir.


Suasana di dalam kedai....


Kasut-kasut yg dipamerkan.....


Kasut yang Abg Din pilih....berharga RM12 dan hanya bayar RM10 sahaja.


Kasut ke-2 pilihan Abg Din....yang ini agak mahal sedikit.
Berharga Rm21.90 dan hanya bayar sebanyak RM20.

Jangan jeles dengan kasut raya Abg Din ini.....
Ponnn ponnn !!!!!

39 comments:

..::..ein..::.. said...

salam abg din
kdai kat mana 2
mcm kedai kat seberang je...
hehe

Abg Din said...

to ein : ala...kat area Klang Bombay. Depan pejabat pos besar....

hihihihi.....

..::..ein..::.. said...

haha..btl la 2..ein pgl seberang sbb kan kt menyeberangi sungai klang yg terindah 2...kih3...

pauhputik said...

mana aci abe din

kawe tahun nie rayo x dop pom

kasut raya....

ngejah kawe so... hehehe

BELALANG said...

smart jugak kasut tue... hrga pun xdelah mahal... he3

itafukada said...

jeles ni abg din ade kasut raye.huhu..

kenari said...

dua2 kasut tu nmpk selesa dan selamat utk dipakai sbb ia menutupi keseluruhan kaki kita

abgdin...sy takdak kasut raya :(

Tie said...

Salam abg din.. selamat hari raya.

Tie suka kasut selesa begitu. Memang mudah nak buat kerja, berlari2 dan memanjat2. Teringat masa kerja di lab dulu. Tie ada beli kasut gitu untuk kerja. Tapi comel sikit, untuk perempuan, hehe...

aimila said...

hi abg din...syukurlah sekurang2nya ada gak kasut raya. sy thn ni x b'kasut raya pun. pakai yg lama jer..tp kira tamak gak abg din nih..beli smpai 2 pasang!! jeles bebeno nih...

dotblogspotdotkom said...

wey abg dins.... dapat juga beli kasut baru...
tak beli utk pakcik 1 ke?....

pakcik guna kasut tahun lepas je... penguin hitam yang kepam!...huhuhuhu

Boneka tak sakit said...

LOTEH APEK TU HUHUHU
tak jeles la.. hehe.. tahun nie sy beli selipar je abg din

FIRZA said...

abg din...nape kasut tu laen sebelah warnenye...fesyen ke pe?

Mawar_berduri said...

wah..banyak kasut raya abg din ...hihi..

Lya Colours said...

wah abg din sampai 2 kasut raya

seroja jingga said...

happy sebab abng dah kembali

kenari said...

to seroja jingga...sy pun hpy gak abg kita ni dh kembali ponn ponnn kat sini :p

Abg Din said...

to ein : ya..ya.. seberang.. abgdin duduk kt seberang sini.. ein seberabg sana tu yg confuse tu...

to pauhputik : buleh.. mari sini kelea, kawe bagi so...

to bllg : smarttttt, abgdin pilih mesti molek...hehehe...

Abg Din said...

to itafukada : ya la tu jeles...kasut abgdin murah je...

to kenari : rasa2 mcm selesa juga.. abgdin pandu lori kena pakai kasut yg sempurna.. klu tidak kena saman...

to tie : w'salam , kasut klu tutup keseluruhan kaki rasa ada bersih sikit...tp kasut tu klu kena hujan, abis la basah... sebab dibuat dpd kain...

Abg Din said...

to aimila : ala kasut ne, merangkap kasut keja... beli 2 pasang sb kasut tu tak tahan lama... takyah gi kedai 2 kali... duit tengah ada la katakan..

to dot : ya la tu pakcik... kasut yg dibeli tu pasti mahal punya bole tahan tiga, empat tahun... atau lebih... penguin tu cover je....

to boneka ts : ya la apek tu patut dah dua kali pencen...

Abg Din said...

to firza : bukan lain... yg itu cahaya lampu, mengubah warna...

to mawar : mawar punya lg banyak, setidak tidaknya vincci pasti adakan?

to lya : yg lg satu tu standby, mana tau kot2 kena hujan, tak sempat kering, ada lg satu....

Abg Din said...

to seroja and kenari : terima kasih kerana sudi ke blog abgdin yg tak seberapa ne.. menaip pun guna dua jari je...

FIRZA said...

ingatkan tersalah beli tdi....kasut atas coklat tu wat sy teringat kat kasut penguin sy masa skolah dulu la.....pgi skolah tak pkai stokin.......

tibe2 rase nk skolah semula.....

blueCITY said...

wah abg dins,
soping kasut raya ya, 2 pasang lagi tuh, huhu

tak tunjuk baju rayer sekali ke, ekkeke

abang besi said...

abgdin ade kasut raya..abg besi pkai yg lamaaje...hehhe...

easza said...

nak jugak kasut raya....

Abg Din said...

to firza : kasut made in china... tapak dia agak tebal sikit... bole la tahan lama....

to bluecity : yg lain2 tak beli, hanya beli kasut... itu pun budget lebihan raya... klu tak, tak dpt le beli kasut tu....

to abgbesi : kasut ala ala aje....

to easza : meh tunggu kat kedai bombay tu....

:: nurhayati :: said...

hajat sy nk beli kasut xkesampaian pon...huhuhu..
taun ni ry pinjam kasut org jerr...huhuhu...

pisey itu aku said...

nak satu!!

reen said...

sempoi je abng din ye..cayalah..
lbih kurang prangai cm my cik abng...raya2 pakai capal rm10 jek..sabo jek..
katany ngn selamba...jnji raya...he..

mybreakfastclub said...

abg din yg femes..hehe :)
kasut itu best je i tgk..nanti survey2 itu kedai. haha

Afzainizam said...

salam pada abang din salam raya pada kamu..dari
http://www.firestartingautomobil.blogspot.com/
dah 2 minggu berlalu raya baru beli kaasut raya... eeeemmm sempoi laah...

aku dah pernah pakai kasut caam abg din pakai tapi mmg best pun selesa yang teramat.. pasal aku buat gi kerja pun pakai kasut cam tu je.. tapi jenis lain skit baldu alaa-ala kain sluar kodroi jenis berbulu-bulu baldu nampaknya cam tu.. bentuk pun macam bentuk kasut kung fu.. cantik gak bagi aku harga biar tak seberapa janji aku selesa...

Abg Din said...

to nurhayati : kasut pinjam, bole sama saiz ye.... bertuah...

to pisey : dua abgdin bagi....hehehe..

to reen : orang tersayang di dulukan.... diri sendiri tak pe...

to my b : bestla.. dah naik melecet kaki abgdin ne....

to afzanizam : w'salam... itula budget yg adoo.....

yginsaf4 said...

fuyohhhh, raya sakannns tewww..

c-idah said...

amboi...dua pasang tu kasut dia....
xnak tambah lagi ke?

Abg Din said...

to yg I : rayo kasut baruuuu...

to c-idah : nak jugak tengah kumpul duit tol ne...

♥ Liana said...

kasut raya sampai dua..?
mintak satu..!
ahahaha

Abg Din said...

to liana : nasib baik tak cukup duit, klu tidak abgdin beli tiga...hehehe..

reen said...

tul tu abng din...yg tersayang d syangi..hik3..

Abg Din said...

t reen : semoga sayang kita diterima...