Monday, September 28, 2009

Tiga hari cuma....

Salam Semua....
Macamana dengan Hari Raya kawan-kawan....?

Selamat kembali menjalankan tugas.......setelah lebih kurang seminggu bercuti raya. Abg Din hanya bercuti selama 3 hari sahaja....Ahad, Isnin & Selasa.... Bagi pihak pelabuhan, mereka hanya memberhentikan operasi selama 8 jam iaitu pada pagi hari raya pertama. Bagi peluang umat Islam untuk menunaikan sembahyang Raya. Selepas itu, mereka akan beroperasi semula seperti biasa.....


Jika tidak beroperasi, ekonomi negara akan terjejas...


Pemunggahan kontena dilakukan sentiasa....


Pengurusan pengeluaran barang digudang.....


Barang dipunggah ke dalam lori untuk dihantar ke destinasi yg ditetapkan.

Bagi kami pemandu lori kena sedia berkhidmat bagi melancarkan ekonomi negara...

Ponnn ponnnn !!!



24 comments:

seroja jingga said...

salam abng din..bz nampak skang!
saja singgah tanye kabar.

kenari said...

abg din...sy pun tak sambung cuti raya, hari selasa dah keje semula. slmt kembali ponn ponn abg din

FIRZA said...

wah....agak bz ye abg din......takpe la abg din.....3 hari pun kurang2 sempat beraya......sambung pose 6 plak....hehehe....

Lya Colours said...

pon pon abg din
keje jgn x keje
pandu lori dgn berhati2
selamat ari raya =)

Zyma Saad said...

Salam Abg Din....

Ponnnnn,ponnnnn!!
Selamat bekerja!!!
Hujung tahun mintak bonus dgn Big Boss tau.... :)

DH said...

Takper..
Kerja pun utk cari rezeki halal..
Menarik gak kerja abg din ek..

Boneka tak sakit said...

betol juga kan... kalau tak jalan lori susah lah perniaga.. betol2 terima kasih abg din! huhu...

dark said...

kan bagus klu sume `pekerja2` kat mesia ni leh pk cam abg din..huhuhu..klu saya, saya pk diri sndiri dulu..lnsung x terpk plak untuk ekonomi negara..n3 yg mmbuka mata ni bang din..hehehe..

salam bang din..

Abg Din said...

to seroja j : tak la bz sangat, saja relax jap...

to kenari : wow dahsyat jg... selamat berkhidmat...

to firza : bz sikit2, keja kena keja, raya pun raya jg... dpt posa 6 lg baik...

Abg Din said...

to lya : pin pin lya, teima kasih..

to zyma : pon zyma, anda jg.. klu ada bonus, ada la, klu tak da nak buat camne... ikut la company...

to dh : tak keja nti , poket kempes... maklum la, ikut commision...

Abg Din said...

to boneka ts : kekadang kita lupa... semua pekerja ada sumbangan kpd ekonomi negara..

to dark : tapi kita kerja ada lebih sikit jika dibanding dgn bayaran kita terima dari negara yg dah maju... klu kat uk kerja cuci pingan bole pakai bmw...

wifenavy said...

Poonnnn... Terima kasih kpd Abg Din.. Org2 yang macam Abg Din ni lah yg melancarkan industri eksport & import negara.. 2009 ni, difahamkan byk juga syarikat perkapalan membekukan operasi sbb tak de kargo nak dibawa.. betul ke?

Afzainizam said...

tiga hari je... mana cukup... walau ape pun aku cukup kaagum dengan ketabahan abang din..kami tahu... klu semua orang cuti raya sape plak nak kerja...emmm bisnes dalam negara terhenti..duit pun tak jalan abang din pun taak dapaat gaji... selamat berjuang

kuIna LadyInRed said...

abg din sy pun dah keja hari rabu... tp sunyi sepi tak dak org..apa nak dikata..

BELALANG said...

xpelah bang din.. 3 hari pun alhamdulillah.. he3

c-idah said...

xpelah abg din.....
janji dapat menunaikan sembahyang raya...

selamat hari raya abg din....

kenari said...

abg din busy sgt kot lepas raya ni, dh bnyk hari tak update apa2 kat sini

Abg Din said...

to wife N : betul.. ekonomi sekarang tidak menentu...

to afzain : cukup la tu... ada yg tak dpt cuti, lg sedih.. dj2, pengawal2 kilang dan pengawal2 negara... yg duduk oberr sea, cuti pun takde maknenya...

to kuina : itu kelebihan berkerja pd musim cuti... jalan raya pun clear je... oh nikmatnya...

Abg Din said...

to belalang : ya! syukur alhamdulillah...

to c-idah : dpt mkn ketupat and lodeh...plus serunding daging kambing..nyum..nyum..nyum....

to kenari : bz la jg... memangku kerja kawan2...letih sikit...

Ivy Metaga said...

maju lah utk negara hehhee

aimila said...

pin pin abg din..salam kenal. sronok gak baca ceta2 abg din. kehidupan setiap insan mmg b'beza kan??!! ada b'mcm2 kisah yg m'buatkan kita amat m'syukuri nikmat yg Allah beri. Anyway, majulah abg din utk negara!! he..he..he..

Abg Din said...

to Ivy : samalah kita...

to aimila : itulah warna warni kehidupan....

:: nurhayati :: said...

sian 3ari jer cuti... sempat x nk ziarah ahli2 kuarge???

Abg Din said...

to nurhayati : apa nak buat, tugas namanya...