Monday, August 17, 2009

Lelaki atau Perempuan

Entri istimewa ini adalah permintaan khas dari blogger yg ingin tahu hadiah di sebalik contest yg telah lalu. Sebelum ini, Abg Din tidak dapat memberitahu hadiah tersebut. Hadiah itu adalah kain ela untuk baju raya... Jadi Abg Din tak tahu siapa pemenang itu, samada lelaki atau perempuan.... Oleh yg demikian, Abg Din telah merahsiakan..... Jikalau lelaki, Abg Din akan dapatkan kain untuk baju melayu dan begitu juga sebaliknya......

Maka inilah kain ela tersebut....mengikut warna kegemaran pemenang. 
Oleh kerana Belalang yg menang, Abg Din 'put additional' duit raya... 10 sen + 10 sen = 20 sennnn.

Balut dengan kemas dan rapi....terbaik dr Abg Din.

Diserahkan kpd Belalang pada malam hari...'by hand'.
Belalang terbang dengan hadiah yg diterimanya....
So....tangkap la dia.....

Poonnnn Poonnnnn.....!!!!


31 comments:

birU said...

wahhhhhhhhhh jelesnya
nak gak kain warna biru
biru
biru
ekekekek =p

FIRZA said...

untuuuuunggggggg belalang....hehehehe......

gmbr last tu mcm laju je die blah abg din........cnfirm sok trus tempah baju raye......

Boneka tak sakit said...

hhahaha mcm urus niaga dadah lak!! ala.. bang din susah je!! lain kalai buat contest kasi hadiah pic je la..

susah je! *jeles sbnryer.

Zyma Saad said...

Abg Din....
Ni yg jeles dgn Belalang nihhhh.
Sy nak pegi memburu Belalang jap.

**Pandai ekkkk Abg Din wrap hadiah tu.....kemas gitu!! **

kenari said...

salam abgdin, andai kata la kan kan.. sy kat aloq staq ni yg menang contest abgdin tu...adakah abgdin akan mai ke aloq staq dan smpaikan hadiah tu "byhand" jugak :))

to belalang...jgn lupa posing dan posting dgn baju hadiah+raya tu nnti

rockmetaller said...

abg din,klu pemenang tu duk jauh kt amerika abg din anta by hand jgk tk??

hehehe..gurau je..

kuIna LadyInRed said...

abg din walupun sy tak menang tak leh ke kasi adiah kat saya... adiah hari raya....

Abg Din said...

to biru : klu menang ari tu pasti abgdin cari yg warna biru... takyah tanya... pada belalang pun abgdin agak warna cokelat, sb blog dia warna cokelat....

to firza : mmg klu ada sayap dia trus terbang...

to boneka ts : ha mmg mcm pusher....

Abg Din said...

to zyma : gi buru dia, bwk serkop yg besar sikit...

to kenari : kekadang abgdin bwk lori sampai ke alor staq gak...masa tu bole la bg byhand... kena tunggu lama la sikit... by post pun bole...

to rockmetal : klu sampai amerika, abgdin hantar gak byhand. tp tolong post kan abgdin tiket flightnya dulu....

to kuina : bole!! bg la detail...

nurul izzah said...

Abg DIn, kalau pompuan yang menang..abg din pandai kew nak pilih kain untuk pompuan? Sek bek lelaki yg menang..pompuan ni cerewt sket. t pening abg din..hehe

BELALANG said...
This comment has been removed by a blog administrator.
mae said...

bestnye hadiah...x de hadiah lebih ke abgdin?..nak merasa jgak..haha

reen said...

ponnn!!!pon!!!
salam abng din!..
cam jumpa kkasih gelap je tu...hikhikhik..
bestny dpt adiah..nk la gak!!uwaaaaa!!!

Abg Din said...

to nurul iz : silap la... klu pompuan menang,silap2 dia terpengsan..sb pilih memilih kain ne, abgdin dlm category expert...

to belalang : u hpy i also hpy...

to mae : nanti teka dgn betul... abgdin bg hadiah lg best...

to reen : kekasih gelap la tu... mmg gelap...

Angelosanora said...

wah sunguh menawan.. nak gak nak gak hijau ek leh tak hu hu cam color belalag tu...

c-idah said...

abg din..
idah dok tabik springggg kt wet raya tuuuuu...

hikhikhik...
catek ar abg din....

idah pon nk 20sen gak!!
uwaaaaaa...nk gak!!

Abg Din said...

to angel : bole bole bole... hijau ek..

to c idah : nanti abgdin lalu joho, abgdin singgah, bagi......

reen said...

huhuhu..nk gak 20 sen tu!!!

lalu kluang snggh bg gak ye!!hikhkhik...

BELALANG said...

ha3.. taun nie trend wet rayer adalah 20sennn ek.. hik3

Adeqq said...

alaaaaaaaa..
da lambat lakk..

buatla contest lagik.
hehehehe..

Abg Din said...

to reen : posa nti abgdin gi bt3 jln mersing... tungu sana nti abgdin bg dua posenn tu... depan sek stab...

bllg : dua posennn...

to adeqq : taun depan....

fikirjernih said...

wah kain nya bagus tuh bang

berapaan tuh bang

====================

kasih komentar di blog aku ya

http://fikirjernih.blogspot.com/2009/08/rumah-indaman-yang-ingin-ku-wujudkan.html

kunjungi blog ku ya

Abg Din said...

to fikirjernih : bisa....

Noorhodza said...

Wahhh... special ler hadiah nye... TAHNIAH belalang...

Abgdin... nnti buat contest lagi ye... hehhehe

Abg Din said...

to noorhodza : ok beres...

:: nurhayati :: said...

patut bli kain kaler ijau xpn bg jerr dedaun ijau sekilo utk mkn dia selama sebln..he3

Abg Din said...

to Nurhayati : tak terlintas la plak..nape tak bgtau idea awal2...tidak si belalang, bersahur dan berbuka dgn daun aje. Hari-hari abgdin hantar....

:: nurhayati :: said...

tp contest akn dtg kalu sy menang jgn abg din bg sy baja bunga lak yerrr...hihihi..

Abg Din said...

to nurhayati : menang dulu nanti bole bincang...

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

wah..abg dian ada contest x bg tahu pun!!

jeles la belalang dpt hadiah.

huhuhuhuhu..pin..pin..

Abg Din said...

to mama adam : dah detengah tahun daaa... nanti abgdin buat lg ya..