Friday, August 14, 2009

Bakal pengurus/pemandu lori yg BERJAYA....

Salam semua....
Ponnnn ponnnnn......okey-okey, harap bersabar semua....


Abg Din minta maaf di atas kelewatan mengumumkan siapakah yang berjaya meneka contest KM tu.....hanya disebabkan meter jawapan Abg Din hilang.....eeee ehhh, bukan...sebenarnya bukankah Abg Din sedang 'pangku' kerja orang, jadi masa Abg Din begitu ketat....


Masa terluang yg ada begitu sedikit cuma hanya mampu membaca komen-komen dari kawan-kawan....wah, lucu betul komen semua orang ya.... Abg Din minta ampun sangat-sangat kepada yg begitu setia menunggu akan jawapan contest.... Contest dari Abg Din yg tiada apa sangat......


Dah ready utk semak kertas jawapan masing-masing? Abg Din hanya 'terakan' jawapan yg terdekat saja utk penilaian semua...maaf kpd kawan-kawan yg jawapannya Abg Din tidak pamerkan di sini....


Pooonnnnnnnnnnnnnnnnnnnn .......!!!!


26/07/2009  Redhwan        473276.9
05/08/2009    Ms Lolly       473278.8
27/07/2009    Firza             473280.8
03/08/2009    Belalang       473288.4 (less 5.6km) 
                                           473294.0
03/08/2009    Mae                473306.4 (over 12.4km) 
05/08/2009    Dookie            473309.7
28/07/2009    Jentreyu         473310.5
27/07/2009    Alif Dal Mim    473324.2

Maka, dengan ini di umumkan pemenang yg berjaya meneka contest Mari Ukur Jalan berapa KM bersama Abg Din ialah......................BELALANG !!!!  Belalang dipilih kerana memberikan jawapan bacaan spedo meter yg begitu hampir dengan jawapan sebenar... Hanya kurang 5.6km sahaja. Dan pesaing terdekat adalah Mae yang telah terlebih KM sebanyak 12.4.
Jarak perjalanan Abg Din pada hari itu adalah sejauh 307.2km.

Begitulah sedikit sebanyak perjalanan KM kpd pemandu-pemandu lori setiap hari dan tidak mustahil ia lebih daripada itu.....  Penat tak ? Nak meneka pun penat kan....?  Ada yg awal-awal lagi dah 'surrender'.....ada yg bergaduh-gaduh minta bantuan Ahlil Nujum Negara....hahahhahaa.....tapi Abg Din dah buat klu pada saat-saat akhir supaya merujuk kepada si Belalang.... Abg Din pasti kalian tidak perasan.  Untuk Nurhayati : Kalau nak bergaduh dengan Belalang....sila teruskan...atau nak bedek hadiah pun dipersilakan.....

Pengumuman kpd semua....bermula pada hari ini, jika ada sebarang kemusykilan , bolehlah terus berhubung/merujuk kepada si Belalang.....pasti Belalang dapat menyelesaikannya.

Kpd kawan-kawan yg tidak berjaya, terima kasih atas penyertaan dari kalian. Penyertaan semua telah berjaya memeriahkan lagi contest yg tak seberapa ini.....terima kasih lagi......

Ini gambar spedo meter sebelum perjalanan dimulakan.....

Spedo meter MISTERI.....dah kena virus!

Jeng...jeng.... ini spedo meter yg benar lagi sahih...TULEN dik...!!!!!

Next time, Abg Din akan buat contest lagi ye.....ada bantahan? hihihihiiii..........

P/S: kpd Belalang....sila email kpd Abg Din details ya....  abgdins@yahoo.com

42 comments:

Boneka tak sakit said...

huhu abg din nie mcm2 lah! apa hadiah yer jam tangan rolex ke?

Abg Din said...

Boneka tak sakit - hadiah? ada la...nanti tanya Belalang ye.

Dookie said...

hadiah mesti mantapnye.. abg din lori tu.. mungkin hadiah sebijik lori 2nd hand kot.. amik tu belalang ekeke.. dpt la beraya guna lori kekeke... :)

Abg Din said...

Dookie - tak main la 2nd hand. Mesti la yg baru. Gi buat baik dgn Belalang....setidak-tidaknya, dapat kopi sejuk secawan...hihhihiii.

dotblogspotdotkom said...

tahniah kepada pemenang..... huhuhuhu

Abg Din said...

PakcikDOt - big congratulation to Belalang.....

BELALANG said...

eh btul ke belalang yg menang nie... wah2.. (cubit telinga lama2)
sakittttttttttttt....
ha3

x sangke tul.. he3 bllg pun men hentam je.. x tau la pulak kene.. he3. terima kasih kepada Allah S.W.T, ibu bapa belalang bla3x...
(terus gila kuasa gtu) har3x...

p/s : bang din.. nape x gtau awl2.. he3 bg bllg prepare speech.. =p

BELALANG said...

pengumuman tue... siap promote lagi tue.. pas nie sape yg nk jumpe bllg bllg kne la naikkn chargenya..
dr 20 sen tmbh lgi 20 sen yea.. he3 =p

hua sheng. said...

eceh.belalang ni mst A++ dlm bab kira2 ni o.
hehe.
tahniah ey.
(:

reen said...

ooooo..blalang!!!..wt kn mak(mak tiri ekau ni)..he..
tahniah la blalang...
x sia2 ekau bbakti kt bpk ekau wt kopi muntut ko..a..li..tu...ank yg bek msti dapek ganjaranny..tul x abgdin?????

BELALANG said...

hua seng... mane ade bllg kira2 bllg men tmbk2 je.. tgklah bpe byk yg bllg tmbk tue.. mujur ade yg kene.. he3

reen.. maknya nk jugak ke kopi tue??? he3.. cian bang din.. setiap kali mintak kopi setiap itulah bang din kene tutup hidung minum kopi bllg ... huahua hua =p

reen said...

to blalang..
hahaha..tu la sian abngdin..
ntah perisa ap la yg ekau bg tu..hikhikhik..

BELALANG said...

jadi mak tiri nak ker kopi bllg tue... cm biasa kan..
hitam dan pekat... he3 =p

:: nurhayati :: said...

tahniah kt belalang..huhuhu...ala sedihny xmenang..huhuhu...kalu da g bodek belalang tu huhuhu tp dia kedekut nk bg cmne abg din???..huhuhu..huhuhu...huhuhu....sedih bebeno ni saguhati pn xdpt..huhuhu...

LuVidA^^ said...

yeyyyy!!
luvida menang! :D

LuVidA^^ said...

hahahha...x pasal2 je...
:P tahniah belalang..

c-idah said...

akhirnya!!!!

tahniah si belalang...

Abg Din said...

to all : segala comment/ surat menyurat abgdin serahkan saja pada belalang utk menjawabnya.....buatlah macam rumah sendiri jgn malu2 hehehehe......

kita bagi penghormatan utk pemenang kita......

sempat la abgdin minum kopi buatan belalang......

:: nurhayati :: said...

hehe belalang salam..mane ad kita gaduhkn..hehe..

BELALANG said...

ha3... means mlm nie bllg kne buat kopi byk2 la... ramai tetamu kat umah nie.. he3
abislah montot koali bllg ... licin mlm nie... he3

kopi buatan bllg .. mcm biasa
montot koali + Arang...
pekat n pahit.. btul2 kaw/...
kalah kapal api... he3 =p

Abg Din said...

to nurhayati : gaduh2 sayang....

to belalang : kopi made by belalang... nak terpelanting sampai mana pulak....

BELALANG said...

ha3... x lah terpelanting... tapi xyah la cri tongkat ali pastu dah.. ha3... =p

Abg Din said...

to belalang : buat kopi pun pakai jampi juga ke? tongkat ali pun kalah....

BELALANG said...

he3,,, mestilah
ayt turun temurun tu...
abg din bllg dah anta dah msg kat email bang din... he3

Abg Din said...

to belalang : ok..dah terima dah.

FIRZA said...

wahhh....sikit je lagi tu abg din.....hehehehehe

mmg kene la dgn name tu...nujum pak belalang berjaya melakukannya lagi...hehe......

leh wat contest len lak lepas ni abg din.....dpt byk sambutan ni....

kuIna LadyInRed said...

tahniah utk diri saya sbb terlupa meneka... hehehe

miss lolly said...

belalang. gua jeles sama looo.

eyh2. saguhatiiiiii pelizzzzzzzzzzzz~

BELALANG said...

ok2... next time abg din buat contest lagi.. bllg janji x men tpu ag ek... he3 =p

hang nadim said...

Tahniah diucapkan kepada pemenang bertuah.....Abg din apa habaq..?

Zyma Saad said...

Ponnn ponnn....Abg Din Lorry Underground.

Alamakkkk, sy tertinggal di belakang laaaa. Tunggu sy,Abg din.

Jgn tinggal dakuuuuuuuuuuu......

**Itulah muqadimah mesra sy utk Abg Din Underground.**

Abg Din said...

to firza : nanti abgdin buat lg, jawapan suruh belalang telekan...

kuina : saja tau....

lolly : lepas ne gi tuntut ilmu belalang...

belalang : insyallah.. bikin lg...

hang nadim: habaq baiekkkk...

zyma : tak tinggai... kat belakang lori banyak kosong lg....

mae said...

jampi x kna la abgdin...thniah buat belalang..laen tahun cuba lagi..

aien~s corner said...

haha.. tekaan aien slh..haha

FIRZA said...

bisa abg din...bisa.....

Abg Din said...

to mae : nti jampi lg ya...

to aien : tak pa....

to : jgn lupa...

edda(",) said...

abg dins, wat contest senang2 sket tau.. nak join.. hehehe

Abg Din said...

to edda : contest tu kan senang... cuma tembak je... cerita2 perjalanan tu hanya trick je.... bagi minda pening....

arnamee said...

salam abang din,
saya ada hantar email taw.
jawapan saya..erm..

jawapan saya lagi dekat.;`(

takpe, takde rezeki kot.

terima kasih abg din:)

p/s: erm, dah lamenyer rezeki, nem

Abg Din said...

to arnamee :dah ditelitikan...

arnamee said...

erm, salam abg din.
mohon maaf dari hati ya
sekadar provokasi jalanan jer.

maaf sgt- zahir dan batin.
maassalamah:)

Abg Din said...

to arnamee : tak pe, abgdin takut silap....buat marah org je....