Sunday, August 16, 2009

AHAD - kena KERJA jugak.......

Salam Hari AHAD.....
Pagi tadi, sedang bergolek-golek merehatkan diri...almaklum penat bekerja..ditambah pula dengan CONTEST HANGIT yang baru aje selesai.....tiba-tiba, bos Abg Din telepon daaaa..... Dia suruh ambil barang di sekitar kawasan perindustrian Telok Gong, Westport ( Pulau Indah), Pelabuhan Klang. Jadi, bingkaslah bangun untuk melaksanakan arahan.....

Barang sedang di isi ke dalam lori oleh pekerja kilang. Bangladesh la......

Sempat Abg Din meninjau ke dalam kilang.....

Abang Bangla sedang asyik bekerja.....

Salah satu item yg dihasilkan.....

Kilang ini membuat komponen Microwave....

Setelah siap, barang-barang disusun di dalam kotak ini.....

Barang siap diisi dan sedia untuk dihantar ke destinasi.....

Barang dihantar ke kilang di Jalan Kapar, Klang. 
Penyempurnaan produk akan dilakukan di kilang ini.

Tidak semestinya hari minggu itu adalah hari CUTI bagi pemandu lori. Adakalanya mereka diperlukan pada hari-hari cuti.....  Ehem, setelah selesai hantar barang....Abg Din sempat la menyinggah ke bandar membeli hadiah utk si pemenang contest....lalalalala....belalang...sudah bersediakah?  :D
** Lolly, Nurhayati, dll....cari-cari la mana belalang hinggap...kihkihkihkih.... **

Ponnnn ponnnn.....!!!!


27 comments:

c-idah said...

sian abg din..hari ahad pun kena kerja..
betul tu abg din,,pemandu lori memang xkira masa kerja dia kn...

bila2 masa leh kerja...

wah!!!!
belalang nk dpt hadiah la...
entah apelah hadiahnye tu...heeee

Abg Din said...

To c-idah : apa nak buat...selagi belum tutup mata, kerja,kerja,kerja...hehehehe.... kalau tak dibuat kerja, terberhenti ekonomi malaysia ne...

hadiah? gi skodeng kat belalang..nanti..

Boneka tak sakit said...

huhuh seronok yer jadi belalang!!
kerja tu nikmat juga.. kalau xde kerja bowsa lagi sedih! x gitu2 abg din :)

Abg Din said...

to boneka : gi cari si belalang tu...

ya.. kalau tak mau kerja,berhenti jadi org.. hahaha...

Luth Textile said...

sempat lagi blogging?

dark said...

kite same bang din..cuma abg din bos yg cll..saya customer yg call order brg..die x tgk kalendar kot arini hr ape..hehehehe..gurau2 bang din..ahad pon kite dpt rezeki walau x punch card..best kan bang din?hehehe..salam..

BELALANG said...

ha3... ermmm biase la kan bang din.. orang makan gaji... bllg pun g2 gak.. har3...

yepiii... nk dpt hadiah???? ha3...
patutlah x bleh tdo mlm nie.. he3
ermm mana nk cri bllg???? hmmm... dari satu pokok k satu pokok.. he3

TerubukMasin said...

abg din yg rajin..hehehe..gurau bang..

senang ati bllg tu..hehe..

*aku dh jegh blog tu bang..tq..

Zyma Saad said...

Amboi Abg Din.....
Rajin bebenor kamu ye....
Kalau teman ade anak daghe yg beso panjang....dah lama teman bagi menikah dgn kamu,Abg Din.

What to do....keje le kamu,Abg din oiiii.

Abg Din said...

to luth : hidupppp blogging...

to dark : dark supply apa? boss rupanya!!!

to belalang : belalang buat part time ke? mana mau semunyik ha? pokok semua dah kena tebang kat kawasan belalang tu...

to terubukmasin : nanti klu abgdin terjumpa, abgdin kasi tau lg. td abgdin ada nampak yg lain tp terlupa kt mana....

Abg Din said...

to zyma : bukan rajin.. klu abgdin tak buat sapa la nak buat.. kata pemandu lori... itu le tugas si pemandu... kadang2 si pemandu ne terlupa yg dia ne pemandu.... itu yg dia engkar kerja....

miss lolly a.k.a luvfareda said...

alllaaaa. siap la kau belalang.

lolly akan carik kat merata tempat pastu goreng2 makan pom sodapppppppp.

haghag:P:P

Abg Din said...

to lolly : abgdin setuju....

BELALANG said...

aduiiii... bis la bllg... ramai yg nk goreng nie... hek3

bang din.. pos jelah leh x??? xmo jumpe bang din.. ha3
kang kne lenyek ngan lori abg din kot.kui3x

Abg Din said...

to belalang : mmg abgdin nak tangkap, nak bg lolly goreng....

AiE bAhRi said...

Salam Abd Din..

Kagum dengan abg Din..walau hari cuti kena kerja, abg Din tak mengeluh..

Abg Din said...

to aie : jangan lupa lirik.... itu la kekadang org lupa tugas.... kekadang dia ingat dia boss... tu yang dia nak buat keja boss sedangkan dia pemandu boss....

FIRZA said...

xpe la abg din...tu kire rezeki tu.........

hadiah belalang tu kene expose kat cni ni abg din.....motivasi utk semua klau de contest lain pulak nnti....

triple x malaya said...

best ar bawak lori...caya la bro..
salam bloger dari aku...

Abg Din said...

to firza : abgdin cuba....

to triple x : klu dah selalu bwk.. letih jg....

rockmetaller said...

cayalah abg din!

nice blog..=)

edda(",) said...

ramai gile pekerja bangladesh.. huhu

Abg Din said...

to rockmetal : tq...

to edda : sapa lg yg nak keja mcm tu... dia org le.... bawak balik kampong duit kita besar tu.....

c-idah said...

dah skodeng dh abg din..

hehehe..
sesuai sgt la tu abg din..
mentang2 nk raya la katakn..
pandai abg din pilih hadiahnye..

sesuai sesangat..
idah pun nk wet raya tau..:)

Abg Din said...

to c idah : hadiah khas utk raya....

Boneka tak sakit said...

testing2.. naik xkedudukan saya ahahaha :P *try jap!

Abg Din said...

to boneka ts : kasi comment banyak, nti duduk atas...